Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN SOORT VAN REBUS

Unknown

Losse eindjes.
Ieder consult heeft ze wel.
En daar moet je als medium mee leren leven.
Behalve soms…

E. komt regelmatig op consult. Hij noemt het zijn ‘spirituele apk’.
“En we zien wel wie er langskomt”, is zijn credo. Zo ook vandaag.

Tot zijn en mijn grote plezier is degene die dit keer langskomt zijn vader. Het is de eerste keer in al die jaren dat ik hem bij me voel. En hij blijkt behoorlijk duidelijk te communiceren. Over zijn liefde voor tuinieren, bijvoorbeeld, iets wat E. van hem heeft over-geërfd. Ze kunnen er samen even over praten.
Dan ineens word ik me bewust van muziek. Het is niet dat ik het hoor; ik moet er aan denken. Aan de liefde voor muziek. En het gekke is dat ik ook poezen zie.
E. schudt zijn hoofd.
Zijn vader had niets met muziek. En hij had ook geen poezen. Ik zoek nog naar een eventuele andere betekenis, maar ik kom er niet uit. En omdat het gevaar bestaat dat ik in mijn hoofd schiet en vastloop, besluit ik het los te laten. Een los eindje dus. Altijd jammer, maar ieder consult heeft er wel een paar. Het kan komen door de afstemming, door onzekerheid, door wat voor omstandigheid dan ook. In elk geval: het wordt niet duidelijk en dat moet ik accepteren.

E. gaat toch tevreden weg. Er is veel wel herkend en het was voor hem bijzonder om na al die jaren even contact te hebben met zijn vader. Na afloop voel ik altijd even na. Hoe is het gegaan? Ik kom uit op een 7.

Gisteren een mail van E.
“Ik zat van de week Andere Tijden te kijken op tv. En het ging over een band: de Cats. Toen schoot het me te binnen: dat was echt de enige muziek die mijn vader wel leuk vond. Dus het klopte toch: muziek en poezen… Grappig he.”

Ja, heel grappig.
En heel leerzaam.
Het is een soort rebus en je moet hem optellen:
muziek + poezen = Cats.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments