Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EERST ZIEN OF EERST GELOVEN...

images

Eerst zien, dan geloven.
Dat zeggen we vaak.
Heel logisch, maar… soms werkt het zo niet.

“Sommige dingen moet je eerst geloven, om ze vervolgens pas te kunnen zien”, hoorde ik een collega een keer zeggen tegen een klant. Het was op zo’n spirituele beurs en ik zag hoe die klant dit duidelijk onzin vond. Maar mij raakten de woorden wel. Dat kwam doordat ik er ervaring mee had.

Tijdens mijn opleiding tot en ontwikkeling als medium heb ik veel geworsteld met mijn sceptische houding. (Waar ik overigens ook nog steeds het goede van inzie). Meerdere malen heb ik op een punt gestaan waarop ik voelde: nu moet ik mezelf over een geloofsdrempel heen zetten, want zoniet, dan loop ik hier vast. Het spirituele is niet waarneembaar met onze aardse zintuigen. Daarom bestaat het voor veel mensen ook niet. Wil je je ontwikkelen in het spirituele, dan houdt dat in dat je niet zozeer je aardse zintuigen traint, maar meer je intuïtie en je gevoeligheid. En als je daarvoor kiest, ga je ineens andere dingen zien en meemaken.

Gisteren kreeg ik een mailtje van N., die mijn boek Dooie Boel aan het lezen is. Zij mailde mij de volgende ervaring. (Ik heb toestemming om dit te vertellen). (En o ja, de opa die in het verhaal voorkomt, is overleden.)

N.: Gisteren had ik heel veel last van mijn 'hoofd'. Ik ervoer heel veel spanning en er leek geen einde aan te komen. Na een willekeurig hoofdstuk in je boek gelezen te hebben, sloot ik mijn ogen en vroeg me af wat er voor nodig was om te ontspannen, en… daar was opa! En niet zomaar opa, hij trok ook nog allemaal gekke bekken. Genoeg om me te laten lachen! Even daarna trok ik mijn jas aan om met de hond te gaan wandelen, en tot mijn grote verbazing fietst er een man voorbij die aan het fluiten is, en het klinkt als opa's fluitje! Het is zijn melodietje! De man heb ik tot het einde van de straat horen fluiten en dat maakte me zo gelukkig. Ik heb opa daarna hardop bedankt voor dit mooie moment.
Nu ben ik net in jouw boek aangekomen bij de oefening met de boei in de zee. Je moet dan proberen te zien wat er in die boei zit en wat zag ik? Een beer. De tranen schoten me in mijn ogen, want die beer staat voor mij voor een knuffel en de behoefte aan een knuffel is inderdaad groter dan gedacht.
Ik stond nooit open voor dit soort dingen omdat ik altijd heel bang ben geweest voor 'dingen die er niet zijn', hoewel ik weet dat ze er wel zijn.
Het voelt alsof ik er meer voor open sta nu, en dat voelt heel goed.
Ik hoop mezelf meer te kunnen ontwikkelen hierin, ooit.

Lieve N.: Ik heb je al persoonlijk teruggemaild, maar ook nog even via deze weg: wat super dit. Je hebt het zelf gedaan en dit is het begin van je ontwikkeling. Je hebt, door erover te lezen, een deurtje in jezelf geopend naar een wereld die we niet zien. En daardoor kun je nu ook nieuwe dingen gaan zien en… ben je meer bereikbaar geworden. Je bent een levend voorbeeld van waar dit stukje over gaat. Dank voor dit mooie voorbeeld.

De kracht van geloven is enorm en wordt vaak onderschat.
Maar op een dag ga je geloven.
En dan... ga je zien.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments