Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WORDS DETERMINE YOUR OUTCOME

Er is altijd een laatste consult van het jaar.
Zo ook in 2016.
En om een of andere reden, heeft dat altijd iets speciaals.

Ik wilde kaarten trekken van tevoren. Maar toen dacht ik: ik trek er maar eentje. Een kerstkaart uit de hemel, gestuurd door de overleden dierbare van de volgende cliënt.
Het werd deze:

IMG_20161222_121844304

De cliënte was N. en ze kwam voor haar overleden broer, met wie ze heel close was. Dus: ze mist hem. Terwijl ze hem zijn rust aan de andere kant ook wel gunde, want het was geen makkelijk leven geweest. Vooral de laatste jaren, zat het hem niet mee…
Die beelden bleef hij me laten zien. En toen voelde het alsof hij een bril afzette en een andere bril weer op. Het duurde even voordat ik begreep wat hij daarmee bedoelde.
“Kan het zijn dat hij de laatste jaren vooral heel negatief was?”, vroeg ik.
“Ja, zeker”, zei N.
Ik voelde hoe haar broer nu graag iets over de kaart wilde gaan zeggen.
“Klopt het ook dat jij zelf bezig bent nieuwe dingen op te starten in deze fase?”
“Ja, dat klopt”, antwoordde N.
Toen legde ik de kaart neer.
“Hij is er in de andere wereld achter gekomen dat hij veel te negatief is geweest. En dat dat niet alleen zijn wereldbeeld heeft versomberd, maar dat het ook negatieve gevolgen heeft gehad voor hoe de dingen verliepen in zijn leven. Daar heeft hij spijt van. Dit, hier op de kaart, is zijn nieuwe inzicht. Het is in alle gevallen – en vooral als je iets nieuws start – van groot belang dat je dat met een positieve instelling doet. Omdat, zoals het hier ook staat ( ik wees op de kaart): ‘Words determine your outcome’. De woorden en gedachten waarmee je dingen in de wereld zaait, zijn niet vrijblijvend. Ze hebben groot effect op de uiteindelijke oogst. Dus alsjeblieft, zaai met een positieve instelling. Het zijn van die magische wetten waarvan we niet weten hoe ze werken, maar hij weet inmiddels wel dát het zo werkt. Dus daarom wil hij dit nieuw verworven inzicht met je delen.”

Het raakte haar diep, zag ik.
En mij eigenlijk ook.
En later, toen het jaar wisselde, en iedereen elkaar via apps en sms en facebook en live het allerbeste wenste, klonk het ineens heel anders. Minder plat. Meer magisch.
Het zijn woorden.
Ze hebben kracht.
Laten het positieve krachten zijn...
Ik wens u een heel, heel, heel gelukkig, gezond, warm en positief jaar!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment