Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN PUZZEL!

Unknown

Contact met je gidsen / helpers / spirituele vrienden, kan op vele manieren.
Ikzelf vind het prettig om dat bijvoorbeeld schrijvend te doen.
In het Engels, zodat ik kan voelen wanneer het van mij komt, of van hen.

Zo was ik vorige week zaterdag aan het schrijven:
'Hello Friends, good morning…'
Meteen daarna bedacht ik me dat dat een rare opening was. Want in de andere wereld heb je geen ochtend, middag, avond, lente, herfst, etc. omdat het geen wereld is die aan de planeet aarde verbonden is. Maar hebben ze dan iets anders?, zo vroeg ik me af. Dus ik schreef: Is there any sort of cycle in your world?
Het was een oprechte vraag. En ik wist het antwoord echt niet. Dus ik was erg geraakt toen er een antwoord kwám. Een heel mooi antwoord. Met aan het eind een vraag van hun kant: of ik hetzelfde wilde vragen aan mijn collega Ilse Louwerman. Omdat zij, via haar gidsen, weer een ander antwoord zou krijgen.

Een ander antwoord? Hoezo! Dat is toch niet logisch?, bedacht ik me. Ik zou het pas bewijs vinden als zij met hetzelfde antwoord zou komen! Maar goed, ik appte naar Ilse of ze de vraag over de cycli ook wilde voorleggen aan haar gidsen. En Ilse reageerde, als altijd, meteen enthousiast.
'Ik ga er vanmiddag voor zitten Jan!'

´s Middags kreeg ik ineens een dolenthousiaste Ilse aan de telefoon.
"Die vraag van jou, ik ben echt helemaal verbaasd, wat daar allemaal over binnengekomen is!" Ze legde het voor. Een prachtig antwoord, bijna niet te bevatten. Alleen wel met een totaal andere invalshoek dan mijn antwoord. En toen viel er een kwartje. De ´waarheid´ over de andere wereld, die is zo groot, die kunnen wij, als mensen, maar heel gedeeltelijk bevatten. En dus is het mooi om meerdere antwoorden te verzamelen en ze zo als het ware puzzelstukjes bij elkaar te leggen, om op die manier een inzicht te krijgen in een veel grotere geheel.

Ik vertelde dit verhaal afgelopen week aan een paar mensen. En sommigen gingen ook meteen enthousiast aan de slag. Langzaam komen de puzzelstukjes binnen en ik merk dat ik heel gelukkig word van dit experiment.

Dus mocht u zich aangesproken voelen: graag.
Ik heb expres onze antwoorden niet opgeschreven, om u niet te beïnvloeden.
Dat komt later, als de puzzel meer compleet is.
Ik ben ongelooflijk benieuwd...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments