Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GEACHTE PREMIER RUTTE, HOI MARK (11)

Unknown

Geachte premier Rutte, hoi Mark,

SORRY! SORRY!
Sorry, dat ik zo lang niets van me heb laten horen! Ik weet, ik had beloofd om jou met regelmaat hier te schrijven, als ‘geluid uit de samenleving’, want dat vond je zo leuk. En ter motivatie ook, want je weet: ik ben, net als jij, altijd goed voor een positief geluid, zelfs als ik het ergens niet mee eens ben. Maar… ik heb de afgelopen maanden helemaal niets van me laten horen en je ook niet gemotiveerd. Het is er gewoon niet van gekomen.
Sorry!
Sorry!
Hoe moet dat nou verder met ons, Mark? Ja, ik kan natuurlijk wel weer gewoon opnieuw van alles gaan beloven. Zeggen dat het vanaf nu allemaal anders wordt. Maar hoe geloofwaardig is dat?
Wat zeg je, is dat uit?
Wat is uit?
Geloofwaardigheid?
Joh!
Een ouderwets concept…
1900.
Echt?
Van wie heb je dat?
Spindoctors.
Tjonge…

Ik weet het niet hoor Mark, een wereld zonder geloofwaardigheid… Wat zeg je, ben ik daar al aan gewend? Reclame, valse beloftes, Whatsapp, Facebook, Donald Trump… Ja, je hebt wel een punt. Iedereen belooft van alles en die Trump die praat echt met alle winden mee he. Nou mogen de illegalen weer blijven en is-ie in gesprek met de Mexicanen. Alles voor de winst en geen idee waar de man uiteindelijk voor staat. O, dat is het idee, ook voor jullie komende verkiezingscampagne. ‘We roepen maar wat.’
Nou, ik weet het niet hoor.
Dan heb ik toch liever dat ik jou hierbij beloof dat ik weer vaker aan je ga schrijven en daar ook mijn stinkende best voor ga doen, ouderwets of niet. Dat is toch een fijn gevoel, mensen die ergens voor staan? Neem nou Merkel. “Wir schaffen dass!” Dan maar haat krijgen, kan d’r niks schelen, ze neemt haar verantwoordelijkheid en ze staat voor wat ze zegt.

Zullen wij dat ook doen, Mark?
Kan dat onze deal zijn?
Ik schrijf weer vaker aan jou en jij gaat gewoon weer dingen beloven in je campagne. En dan wel echt beloven hè, met je hand op je VVD-hart. En met zo’n snee in je vinger allebei en dan het bloed op elkaar drukken en het dan dus ook Echt Doen!
Belofte maakt schuld.
Oke, doen we.
Dan beloof ik alvast dit: ik ga zondag kijken hoor, naar Zomergasten. Beloof jij dan dat je er een mooie avond van maakt? Kijk, dat is alvast een beginnetje.

He, fijn toch weer even met je geschreven te hebben. Mag ik je dan nog de heel hartelijke groetjes doen, ook namens de rest van de samenleving? Ik zie je zondag!

Eenmaaldaags Janneke
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments