Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE BIG RED BALLS

1

Het was voor zijn verjaardag.
De patat is vandaag 12 geworden.
En zondag werd dat gevierd, samen met vriend Koen, bij… Wipe Out!

De patat was 4 toen hij iedere week keek naar Wipe Out op tv. Daarna imiteerde hij het in iedere speeltuin, over iedere omgevallen boom, overal waar hij ook maar een soort van hindernis zag: klimmen, springen, slingeren… Wipe Out.

Het was soort van toeval dat ik erachter kwam dat in het Gelderse Zoelen een echt Wipe Out-parcours bestaat. Dus: wij erheen. In de auto bleek dat ook Koen als kind altijd al altijd naar het programma keek en zich er al net zo op verheugde. Beiden hoopten vooral dat de Big Red Balls onderdeel zouden vormen van het parcours: via vijf grote rode ballen naar een plateau aan de overkant zien te komen, of... in het water vallen. Op tv leek het bijna onmogelijk, maar de jongens zagen geen enkel probleem. Zij zouden dat klusje wel even klaar.

Groot was de vreugde dat inderdaad, na de Sweeper, de Blop, de Dizzy Dummy en de Turning Tables, ook de grote rode ballen op het programma stonden. Koen ging eerst. En hij nam de hindernis als een sprinkhaan: licht, elegant, moeiteloos vliegend van bal tot bal. Wauw. Toen mocht de patat. De eerste poging gleed hij bij de 2e bal het water in. Poging 2 kwam tot bal 3, tot uiteindelijk, de aanhouder wint… ja hoor: hij haalde de overkant.

12 jaar.
Een nieuwe levensfase.
Van jongetje naar grote man.
De Big Red Balls zijn alvast verslagen.

2

3
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments