Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

OM HET ZO TE MOGEN ZIEN

m1dytnbwuhx2

We hadden het er gister over.
Tijdens de oefencirkel mediumschap.
Wat je spirituele ontwikkeling je eigenlijk brengt in het leven.

Teveel om op te noemen, maar het zit hem vaak in de kleine dingen die je soms opvallen. Ik weet bijvoorbeeld nog mijn eerste confrontatie met de dood, als kind. De buurvrouw was gestorven. Ik mocht nog even naar haar kijken, hoe ze thuis lag, op haar bed. Ik voelde haar hand. Die was koud. Ik werd zo mogelijk nog kouder. Dood- en doodeng, zo voelde de dood. Dat krijg je, als niemand je er iets over vertelt…

Afgelopen woensdag hoorde ik dat W. erg ziek is. Zo ziek dat ze niet lang meer te leven heeft. Ik schrok en ook weer niet. En ik dacht: morgen schrijf ik haar een afscheidsbrief.
Had ik dat 20 jaar geleden ook gekund? Nee, in die tijd was ik geschrokken en meer niet. De naderende dood zou me afgestoten hebben. Ik zou, denk ik, niets hebben durven (!) laten weten. Zoals dat vaak gaat.

Nu schreef ik een brief. Over mijn eerste ontmoeting met haar en de gevolgen daarvan. Over hoe raar dat ze binnenkort niet meer hier is, maar daar. En dat ik ook weet dat ze verlangt naar de andere wereld. Dat ik me verheug op haar eerste tekenen van leven vanaf daar.

Het was een hele gezellige brief.

‘Is dit raar?’, dacht ik nog voordat ik hem dicht likte.
‘Nee’, dacht ik terug. ‘Ik meen ieder woord en ik weet dat W. het ook zo ziet.’

De dood is, na 7 jaar opleiding en bijna 10 jaar werken, na zoveel contacten en zoveel bijzondere momenten met de spirituele wereld, iets anders voor me geworden. En heel eerlijk, we mogen allemaal vinden wat we vinden. Maar ik vind dat ik geluk heb gehad met de kans om het nu zo te mogen zien...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 4 comments