Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

YOUTUBE VOOR DUMMIES

Unknown

Elke zaterdag krijg ik les.
Youtube-les.
Van de patat.

U denkt nu natuurlijk: dat is totaal overbodig. Die Janneke Leber is zo van deze tijd. Dit blogt en die facebookt, dus dat zit wel goed. Maar dat is niet waar. De You-tube-lessen van de patat zijn echt noodzakelijk om nog een beetje te snappen wat hem en zijn generatie bezighoudt.

Zo volgt de patat verschillende Youtubers; jongens (in zijn geval dan) die een eigen kanaal hebben waar ze vlogs (filmpjes) op plaatsen, waarop ze bijvoorbeeld gamen (minecraft, Agar.io), of met pranks (geintjes) of vines (minifilmpjes met een plot).

Ja, daar zit u al met uw oortjes te klapperen he.
Heb ik allemaal geleerd tijdens de zaterdagse youtube-lesjes van de patat.

Vandaag had hij een les voorbereid over Ties.
Het zegt u niks, maar alle jongens van de patat zijn leeftijd die wel eens op een computer zitten, kennen Ties. Ties van Tiesgames. De les van de patat:
“Ties speelt vooral Minecraft. Maar hij doet ook andere dingen, zoals omego-filmpjes. Dat had-ie beter niet kunnen doen, want daar krijg je snel problemen mee. Toen heeft-ie eerst 2 strikes gehad van Youtube, maar dat was niet terecht vond ik, want hij had alles netjes geblurd, heb ik zelf gezien. Toen kreeg hij toch een 3e strike en toen was-ie dus zijn kanaal kwijt en dus ook al z’n subs (subscribers). Hij moest echt huilen.Toen hebben andere Youtubers een shout out voor hem gedaan. Echt heel aardig. En toen had-ie binnen 24 uur weer 1 K (100.000 subs). Hij zit nu weer bijna op de 3 K. Dus nou is-ie wel weer blij.”

Dat u het weet.
Youtube voor dummies.
Waaronder moi.

Ps, ik ga even een weekje hele andere lessen volgen in het oosten van het land. Bijscholing voor het werk in de Zwanenhof in Zenderen. Even geen ‘shout outs’ van mijn kant dus. Ik roep u over een weekje wel weer…
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 4 comments