Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MIST

Unknown

Ik stond in de keuken en keek naar het nieuws.
Het weerbericht ging over iets met hagel en kans op gladheid.
Maar mijn eigen weerbericht klonk heel anders:
Mist.
In mijn hoofd.

Mist in mijn hoofd is er af en toe. Het voelt… wattig. Een soort afwezigheid in mezelf. De scherpte ontbreekt. En ik ga dan ook ‘rare dingen doen…’

Werken als medium kan onder ontzettend veel omstandigheden. Ieder werkend medium weet dat. Ikzelf heb gewerkt met hoofdpijn, allergie-aanvallen, met zorgen om de kinderen, maar ook 2 uur nadat ik had gehoord dat mijn vader nog maar een paar weken te leven had. En, geloof het of niet, het maakte allemaal niets uit voor de kwaliteit van het consult. Je komt in die andere stand… Het is er gewoon even niet.

Er is maar 1 omstandigheid die ik echt vrees: mist in mijn hoofd. De niet-scherpte… De niet-flow. Ik zie ook niks, geen plaatjes. Ik lijkt echt alles te missen.

Op weg naar de praktijk, voelde ik in mijn zak. Geen sleutels. O dear, daar had je het al. Terwijl ik zeker wist dat ik ze in mijn zak had gedaan! Helemaal terugfietsen, dezelfde route, geen sleutels. Thuis, na 3 rondjes paniekerig rondrennen, toch ineens een helder moment: andere jaszak. Ja zeg, daar waren ze.

De consulten. Het viel me nog mee. Op ervaring, zullen we maar zeggen. Daarna besloot ik te gaan zwemmen. Nog steeds heel erg op mezelf lettend: extra oppassen in het verkeer, fiets op slot, geen spullen vergeten. Ik sta bij de balie van het zwembad en zowaar zeg: ik herinner me dat ik mijn pasje moet opwaarderen. Ik schuif hem naar de balie-medewerkster. Die kijkt me niet-begrijpend aan.
“Ik wil hem graag opwaarderen”, zeg ik.
“Wat, uw bonuskaart van de Albert Heijn?”

Zwemmen lukte wel.
Gewoon rondjes, linksom, kan niet veel mee misgaan. En we kwamen ook nog veilig thuis. Daar probeerde ik nog wel om met een sleutel (daar was-ie weer) boter op een stuk ontbijtkoek te smeren. Maar erger werd het gelukkig niet.

Morgen hopelijk weer ander weer…
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 6 comments