Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

INSPIRATIE, ZO MOOI

Vandaag was de 3e dag van de Jaaropleiding Spirituele Groei.
Inspiratiedag!
De dag dat de Spirit er-in komt...

Altijd weer spannend hoe dat uitpakt. Maar dat hoeft het natuurlijk niet te zijn, want de spirit vindt het alleen maar heel erg leuk om ons te inspireren. Dus waren ‘ze’ heerlijk aanwezig.

Bijvoorbeeld bij de laatste oefening, toen iedereen om de beurt een intuïtie-kaart trok en naar aanleiding daarvan begon met te zeggen: “Deze kaart is voor degene die… ” Gevolgd door een geïnspireerd verhaal naar aanleiding van het plaatje op de kaart.
Zo trok M. een kaart waarop ze direct met haar oog naar de kroon van een engel werd getrokken en een heel verhaal begon te vertellen over hoe degene voor wie deze boodschap was, haar kroon moest dragen: waardig. Trots.
We keken rond.
Niemand droeg een kroon.
Voor wie was de boodschap?
“Ik krijg gewoon hartkloppingen”, zei L., een prachtige, donkere vrouw. “Dit sluit zo aan bij iets wat laatst gebeurd is. Ik keek naar RTL Late Night en daar richtte Humberto Tan zich tot een gast in het programma die zich gediscrimineerd voelde. Hoe hij dat deed, dat raakte me heel erg en ik voelde dat ik ook geïnspireerd raakte. Toen kwam er in me op: ‘Draag je kroon, met trots.’ Ik wist niet waar dat vandaan kwam of wat ik ermee moest. En nu vertel jij dit en voel ik gewoon dat het voor mij bedoeld is. En ik begrijp het wel een beetje hoor. Mijn moeder zei ook altijd: ‘Je moet trots zijn op wie je bent.’ Daar gaat dit over. Echt heel mooi, dankjewel.”

Inspiratie.
Zo mooi.

Aan het eind van de middag ging ik nog even naar de hei.
Die er gisterochtend nog zo uitzag tijdens een rondje hardlopen:

IMG_20160305_092854525_HDR

Zo intens, puur, licht dreigend en toch verstillend mooi.Een sfeer die je niet kunt verzinnen.
En vandaag, aan het eind van de middag, weer zo anders. Na een buitje met motregen, klonk er ineens een klein lief en hoopgevend riedeltje van een vogel uit het bos. Er hingen verse regelpareltjes aan de grassprieten. Een wolk werd opzij geschoven. En toen:

IMG_20160306_171611533

Inspiratie.
Zo mooi.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment