Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ERG

Unknown

Moeder en dochter komen op consult.
Met een vraag.
Of ik contact kan maken met hun overleden dochter/zus.

Garanties kun je nooit geven, maar we gaan het natuurlijk gewoon proberen.
“Kan het ook zijn dat ze niet wil komen?”, vraagt moeder.
“Nou, dat lijkt me sterk”, zeg ik naar waarheid.
En ik vertel dat ik het, in al die jaren, maar 1 x heb meegemaakt. Dat was bij een vrouw die kwam voor haar overleden ex-man. Ik voelde die man wel, maar de communicatie liep voor geen meter. Dat was enorm frustrerend en ik begreep er niets van. Totdat ik aan het eind hoorde van de vrouw dat ze allemaal vragen aan haar ex had willen stellen over geld waarvan ze vond dat ze daar nog recht op had. Toen begreep ik het ineens heel goed. De les die ik er des te meer uit leerde was dat ‘ze’ aan de andere kant zelf bepalen of en hoe ze communiceren. En dat ze dat dus eigenlijk altijd juist heel erg graag willen.
“En waarom ook niet?”, zeg ik tegen moeder en dochter. “Als jullie daar zijn, in de andere wereld, en je krijgt de kans nog even te bellen met thuis, dan doe je dat toch?”
Ja, dat denken zij ook.
Toch voel ik nog steeds aarzeling bij ze.

Ik reik uit, krijg gelukkig contact met haar en wat voor contact! Ze stuitert, is dolenthousiast en blijkt van van alles op de hoogte wat er nu nog voor haar gedaan wordt. Tot en met het champagne drinken op haar graf voor haar verjaardag.

Moeder en dochter reageren blij, maar vooral heel erg opgelucht. En als het consult voorbij is, wil ik toch wel eens weten waarom.
“We zijn hiervoor bij een paar andere mediums geweest”, zegt moeder. “En de laatste 2 keer lukte het niet. Beide mediums zeiden toen dat mijn dochter niet meer met ons wilde praten.”

Ik sla mijn handen voor mijn gezicht en de tranen schieten in mijn ogen.
“Wat erg!”, zeg ik.
Dat vind ik het ook echt.
Heel erg.
Heel erg frusterend voor de overleden dochter.
Heel erg wreed ook voor moeder en dochter. Die haar zo eigenlijk voor een tweede keer verloren.

We moeten elkaar als mediums niet afvallen. Maar hierbij wil ik toch wel een oproep doen aan collega’s: lieve mensen, laten we dit nooit zeggen! De spirituele wereld is een wereld van liefde, dat weten jullie ook. En vanuit die emotie willen mensen juist heel graag laten weten dat ze er nog steeds zijn en dat ze nog steeds ook nog houden van hun nabestaanden hier op aarde. Ja, zelfs als er strubbelingen zijn geweest, als er dingen geheeld moeten worden, als dingen onuitgesproken zijn gebleven. En natuurlijk: uitzonderingen zijn er, maar in mijn geval is dat in de 9 jaar dat ik werk, pas 1 keer voorgekomen. Dus het zijn echt grote uitzonderingen.

Lukt het altijd om contact te maken?
Nee, dat niet.
Maar, hoe vervelend ook, dat ligt dan aan ons. Of aan de afstemming. Of misschien aan de omstandigheden van de dag. Maar laten we daar dan eerlijk over zijn en geen dingen zeggen die niet waar zijn.

Het is ons werk om dierbaren weer met elkaar in contact te brengen.
Niet om ze opnieuw van elkaar te scheiden.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments