Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EN PIERRE, WAT HEBBEN ZIJ GEWONNEN?

Bij Char was vanavond de dochter van Willem Ruis te gast. Zij had slechts een prangende vraag aan haar overleden vader: ben je trots op mij?

Maar de presentator greep deze kans aan om nog een keer te scoren op televisie. Hij vertelde en vertelde via Char over van alles: over de eveneens overleden oppas van de kinderen, die naar zijn zeggen bij hem was. Over zijn ex-vrouw, de moeder van het meisje, die hem als enige een beetje in balans had weten te houden. En over ballonnen, waar hij zo dol op was, hetgeen zijn dochter was vergeten, maar wat ze zich met een grote grijns weer wist te herinneren.

Ten slotte wilde Willem nog iets kwijt over de erfenis. “Was there someone who took a part from the heritage?”, vroeg Char. De dochter knikte. De ex-vrouw, die tot dan toe alleen huilend in beeld was gekomen, kreeg nu een lichtelijk verbeten blik in haar ogen. Char concentreerde zich weer. “He’s angy. He’s very, very angry.” Het klonk vreemd uit de mond van de vrouw die altijd overloopt van liefde. “He even pricked a balloon”, zei Char, nu weer lachend. De moeder en de dochter wisselden een blik uit die wij als kijker niet begrepen, maar die ons toch een vermoeden gaf om wie dit ging. Char boog het hoofd weer. “He’s angry at the person who did this. And he says: shame on you!” De moeder kwam nu vol in beeld. “Goed zo”, zeiden haar lippen. De genoegdoening was duidelijk groot.

En ergens in Nederland zit nu iemand met een heel vreemd gevoel op de bank. De geest van Willem heeft gesproken, maar iets terugzeggen kan niet meer. En steeds weer klinkt die zin in haar hoofd: 'En Pierre, wat hebben zij gewonnen?!'
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments