Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

SLECHT NIEUWS / GOED NIEUWS

De dag begint met slecht nieuws: A. lijkt ziek te worden. Ik heb vandaag nog een deadline en iemand moet op de kleine pipo passen, dus dat komt slecht uit. Maar de griep lijkt toch niet door te zetten en ik kan 's middags alsnog aan de slag. Goed nieuws.

Dan weer slecht nieuws: een fax van een ontevreden klant. Als de schrik een beetje is gezakt (het gaat om veel geld), bel ik ze op. De ontevreden klant wil samen een oplossing zoeken. Gelukkig maar. Dat is dan weer goed nieuws.

Er wordt gebeld aan de voordeur. Het is de oppas met de mededeling dat hij niet meer kan komen oppassen op de vaste dagen dat hij dat altijd bij ons deed, ivm ander werk dat beter betaalt. Hij noemt dat ‘wel een beetje vervelend’ voor ons. Ik noem het gewoon slecht nieuws.

Als ik weer achter de computer zit, gaat mijn mobiele. Ik durf hem bijna niet op te nemen, maar bedenk me dat als de trend zich voortzet, dit weer goed nieuws zou moeten zijn. Dus ik neem toch op: de persdienst van SBS6 meldt dat de interviewaanvraag voor Renate van der Zalm is goedgekeurd. Goed nieuws dus.

Nu is het dus zaak om eventueel hierop volgend slecht nieuws buiten de deur te houden. Gelukkig houden telefoon, fax en deurbel zich stil de rest van de dag. Maar dat geldt niet voor de kleine pipo. Die vertoont alle inmiddels bekende tekenen van een dwarse peuter die niet gaat slapen. De kans is groot dat dit zo’n doorwaakte spooknacht wordt. En dat is slecht nieuws.

Ondertussen staat Nederland met 2-1 achter. Maar volgens mijn statistieken gaan ze nog winnen vanavond.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments