Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HEY GOD (1)

1

Hey die God, ik wil u niet beledigen, maar ik vind het wat tegenvallen met de herfst dit jaar. Kon dat fuchsia-achtige rood van die blaadjes niet wat intenser? En dat bronsgoud aan de bomen niet wat dieper? Die besjes, die hadden toch wel wat roder gekund? Haha, geintje natuurlijk; het is weer helemaal perfect dit jaar. Maar iemand moet af en toe een geintje met u uithalen, toch? Perfectie is al zo saai. En u wordt al zo opgehemeld.

Ja, nu u het zegt: ophemelen, leuk woord in dit verband. Dus… u heeft nog humor ook. Volgens mij staat daar niets over in de heilige boeken op deze wereld. ‘En de achtste dag maakte Hij een grap’, hahahahaha. O, u kunt lachen om mijn humor? Als we niet oppassen, krijgen wij nog een hele goeie band samen. En dat voor een voormalige atheïste. Dat zag u vast niet aankomen. O, dat zag u wel… Ja, dat lijkt me saai in uw positie. You’ve seen it all. Speaking of which: hebt u mij vorige week zien bidden, voor die zaal in de kerk in Bloemendaal? Dat moest van Henk hoor. Die had dat bedacht: Janneke doet het gebed. En eerst dacht ik: dat kan ik niet, want ik was vroeger een atheïste en dat ben ik nu dan misschien niet meer, maar ik weet nog steeds niet precies wat ik nu dan wel ben, maar in elk geval niet iemand die bidt voor een zaal met mensen. En toen dacht ik: what the heck, ik doe het gewoon, op mijn manier. Het werd een beetje een maf gebed, vond u niet? O, u vond het wel leuk. Weer eens wat anders. Ja, dat was het zeker.

Ik weet niet of u het weet, maar vandaag is de wintertijd ingegaan. O, dat wist u ook al. Ik blijf er intrappen hè. Hoe dan ook: deze dag had ineens 25 uur. En ik moet u zeggen: dat bevalt me ieder jaar weer prima, want nou heb ik de auto kunnen wassen wat ik al maanden van plan was. Dus als u nog eens een wereld schept, dan is het misschien een idee om het bolletje iets minder hard te laten draaien, zodat we hier iets meer de tijd hebben. Vindt u een grappig idee… Ik ga u steeds leuker vinden.

NIW, bedankt voor de herfst weer. En denk even na over dat idee van die 25 uur. Want dat meende ik serieus. En ik wilde zeggen: straks lekker slapen en morgen gezond weer op, maar dat zullen we maar niet doen, want dat is niet leuk voor de mensen aan de andere kant van de wereld, hahaha. Ja, het was zeker weer gezellig om met u te praten. Tot gauw!

2

3
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment