Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

STORING IN DE ATMOSFEREN

IMG_20151013_090115610

Ze zeggen wel eens: angst is een slechte raadgever.
Maar het is denk ik erger dan dat.
Angst is een stoorzender.

We kennen het allemaal. Er gebeurt iets ergs: slecht nieuws, een onzekere situatie, een plots, diep zwart gat. En je voelt de angst als een soort deken over je heenvallen. Had je normaal nog best wel wat vertrouwen in het leven, of zelfs een 'lijntje met boven', vanaf dat moment wordt dat op slag verstoord door de ruis die de angst veroorzaakt en die je in zijn greep neemt.
Angst schreeuwt.
Het trekt je energie omlaag.
En zo is er even niets anders meer dan die achtbaan die je doet gillen en beven.

Tot zover niets aan te doen.
Maar als we hulp van boven willen, dan is deze staat van zijn niet handig.
De tekst op het bord komt van Silver Birch; een informatiebron uit de andere wereld die ons prachtig vertelt hoe 'zij' ons zien. En hoe zij er het beste voor ons kunnen zijn. Want zo simpel is dat niet. Voor een ideale communicatie is het nodig zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Silver Birch zegt het prachtig in het boek Teachings of Silver Birch: wij werken vanuit stilte en vertrouwen. Dus daar waar jullie onrustig en zonder vertrouwen zijn, kunnen wij jullie moeilijk bereiken. Ja, logisch.

Dus, tip van de dag: zodra de eerste angst voorbij is, probeer de lijn weer rustig te krijgen. Zoek de rust op, ga de natuur in, zoek ontlading, mediteer en reik uit naar boven. Zoek contact, zend je vraag uit en... laat die los. Zoals je een brief in de brievenbus laat vallen. Met het vertrouwen dat de post er wel voor zorgt dat hij op de juiste bestemming aan zal komen. En er ook wel weer voor zal zorgen dat het antwoord jou zal bereiken.
Vertrouwen is een enorme kracht, van waaruit dingen tot stand kunnen komen.
En angst is een remmer die ons onbereikbaar maakt voor de hulptroepen die er altijd zijn, maar die ons niet altijd kunnen bereiken.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 4 comments