Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LEKKER AFKRUISEN

to-do-list

Ik heb een hekel aan drukte, maar ik hou van to-do-lijstjes.
Ze geven me rust.
Alles wat moet gebeuren staat op papier, dus: het is onder controle.

Het fijnst van to-do-lijstjes is natuurlijk het afkruisen. Afkruisen is heerlijk! Wel heb ik lang gezocht naar de juiste manier van afkruisen. Vroeger deed ik het zo: ik zette ik een hele dikke streep door het hele To Do-Ding. Dus zo:

- Cursussen voorjaar plannen

Maar zo werd de to-do-lijst wel heel chaotisch en dat gaf weer chaos in mijn hoofd, wat nou weer precies niet de bedoeling is. Toen ging ik het doen met het inkleuren van bolletjes. Dus zo:

0 zus bellen

(En dan dus die 0 inkleuren. Ik kan het op de computer even niet voordoen, maar u snapt wat ik bedoel.) Alleen was dat weer een beetje te gestructureerd, zeg maar. Te netjes. Ik kon er niet de emotie van het ‘lekker afkruisen’ in kwijt. Dus nu doe ik het zo: ik zet een streepje voor het To Do-Ding , dus zo:

- nieuwsbrief versturen

En als ik het dan gedaan heb, dan zet ik een Heel Dik Kruis door dat streepje. Echt zo van Hoppekee! Ook weer gedaan! Goed bezig! Eigenlijk is het een soort oppepper in hectische tijden. Een afgekruist To Do-ding is een compliment aan jezelf. En daar kun je er op een dag eigenlijk niet genoeg van ontvangen.

Het ergst aan een to-do-lijst vind ik als je net een nieuwe hebt moeten maken (want laten we wel wezen: het is natuurlijk een soort van hopeloze missie; het houdt nooit op. Het ene lijstje is nog niet afgewerkt, of het volgende moet alweer gemaakt worden. Alleen moet je er zo niet over nadenken, want dan wordt je leven een soort van nachtmerrie waarin je achtervolgd wordt door to-do-lijstjes die je dan uiteindelijk nog te pakken krijgen ook…), goed, je hebt dus net een nieuwe gemaakt en dan kun je nog even niks afkruisen. Heel vervelend. Dan doe ik het volgende: ik zet er iets bij, wat ik wel al gedaan heb. En dat mag ik dan wel afkruisen.

Nee hoor, dat is geen smokkelen.
Dat mag.
Ik doe het al jaren.
Zonder problemen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment