Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

JOHANNES PAULUS: EAT YOUR HEART OUT

De projectontwikkelaar leest een speechje voor en bedankt iedereen. Daarna trekken de wethouder en de hoofdopzichter samen een groot doek van de ingelijste glas-in-loodramen die nog stammen uit het vorige leven van de kerk. Applaus. We worden uitgenodigd voor champagne in het eerste appartement dat wordt opgeleverd.

Daar naartoe lopend, raak ik in gesprek met een mevrouw van de gemeente. Ze zegt opgelucht te zijn dat het hele project eindelijk is afgerond. "We hebben nogal wat tegenwerking gehad van bepaalde oud-parochianen. Die vonden het onverdraaglijk dat er mensen in een kerk zouden gaan wonen."

Ik zeg dat ik dat nou juist zo leuk vind, dat zo'n kerk echt een huis wordt, maar dan niet van God, maar van mensen. En is het ook geen teken des tijds? "Maar wat voor mensen gaan er wonen hè?", vraagt de gemeentemevrouw zich af namens de oud-parochianen. "Ze hadden bijvoorbeeld moeite met het idee van ongetrouwde mensen."

We komen aan bij het op te leveren appartement. Het is een van de mooiste, gelegen vlak boven het vroegere altaar, het heilige der heiligen. "En dan wil ik nu overgaan tot de symbolische sleuteloverhandiging", zegt de projectontwikkelaar. Hij haalt de sleutels uit zijn zak en loopt af op de nieuwe bewoners: het zijn twee goeduitziende jongens. En hun schoothondje. "Gefeliciteerd", zegt hij stralend. Applaus. In gedachte trek ik een hele lange neus naar de paus.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments