Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

RADAR IS ON AGAIN

bij

Ik ben op de praktijk en in een vrolijke bui.
Ik zing:
“Een plaatje, een plaatje, een plaatje hoort erbij.
Eens kijken wat we zien vandaag…
O, wat leuk, een bij.”
(En hierna lachen, want o, wat klinkt dat grappig.)
Vrolijkheid is goed voor een medium; het brengt je energie omhoog en dus dichter bij de frequenties waar wij mee moeten werken.

Ik doe het vaker, een plaatje omhoog laten komen en dan kijken wat het zegt over de cliënt die zo komt. Een beetje om er alvast in te komen. Nog zonder druk. Gewoon een beetje spelen.
Een bij dus. En hij vliegt. Maar… dat doet-ie langs de rand van een donker bos. Wat raar. Want daar zijn geen bloemen. ‘Ga daar eens weg’, zeg ik tegen de bij. ‘Je moet de kleuren opzoeken, niet het donker.’ Dat valt niet mee, merk ik. Want het donker lijkt aan de bij te trekken. ‘Radar is off’, hoor ik in mijn hoofd.

Ik ben niet alleen in een vrolijke, maar ook in een licht overmoedige bui. En misschien daarom dat ik besluit om dit beeld er meteen in te gooien als cliënte C. voor me zit.
“Volgens mij doet je radar het even niet. Je trekt ook naar iets donkers, iets sombers. Terwijl het beter voelt als je je daar los van maakt je op zoek gaat naar licht en kleur in je leven.”
Nou, ik ben benieuwd.
Verbijstering volgt.
Ook bij mij, als ik hoor hoe het zit.

Ze heeft een tweelingzus, eentje met heel veel problemen. En door de kracht van de verbinding tussen hen, trekt zij ook naar de sombere kant van het leven. Daardoor is haar ‘radar’ volkomen van slag en weet ze niet meer wie ze is en wat goed voor haar is.
De oplossing zit hem erin dat ze zichzelf toe gaat staan dat ze, ondanks de misère van haar zus, toch het geluk op mag zoeken. We gaan kijken welke kleuren haar aantrekken en wat ze daar uit kan halen.
Ze verlaat de ruimte een stuk lichter.
Als een bijtje, op zoek naar de juiste bloemen.
Waar ze weer nieuwe nectar kan gaan halen.

In mijn hoofd de woorden ‘Radar is on again.’
En nog steeds vrolijk, maar ook nederig, zeg ik: ‘Thank you so much…’
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment