Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VOOR LATER

patat1
patat2


De eerste keer was ik er ingetrapt.
Dat was met de pipo.
Daarna dacht ik: zo doen we dat niet meer.

Mijn fout was dat ik dacht dat 'het' altijd zo zou blijven, tussen de pipo en mij. Het close, het knuffelige, het gezellige, het een-zijn. Ja, onnozel, ik weet het... Daar kwam ik in 1 klap achter, want het hield ook in 1 keer op. De ene dag mocht ik hem nog aanraken op straat, de volgende dag werd ik weggeduwd want dat was 'gênant'. Ik was überhaupt gênant, in alles wat ik zei en deed. En de pipo kwam meteen ook maar met wensenlijst aangaande mijn gedrag, die er vooral op neerkwam dat ik uit beeld moest blijven en niet op mocht vallen.

Vanaf die dag was het ook gebeurd met Dingen Samen Doen.
Uitjes, fietstochten, zelfs een ijsje halen.
De pipo: "Heb jij ooit een jongen van 12 bij de ijssalon gezien met zijn moeder? Ik bedoel maar..."

Hij had nog gelijk ook. Het was me daarvoor nooit zo opgevallen, maar vanaf die dag wel. En zo bleek deze afschuwelijke omwenteling in mijn leven dus ook nog 'normaal' te zijn. Ik voelde een grote pijn. Een losscheurpijn. En ik verbaasde me erover dat ik over die pijn nooit iets had gelezen in bladen of zo.

NIW, we hadden de patat nog. En dit keer moest het anders. Ik weet dat het er weer aan komt; de patat is nu 11, dus waarschijnlijk is dat binnen nu en een jaar. Maar dit keer laat ik me niet verrassen. En geniet ik extra bewust van het feit dat het nog niet zo ver is.
"Wil je mee naar het strand?"
"Ja hoor! Ik vind het altijd leuk met jou naar het strand."
(Smelt.)
En dan steeds kijken naar dat blije hoofd van hem in zee. En duimen omhoog als hij een mooie actie met de frisbee maakt. En ontzettend genieten van samen 1 blikje fris drinken. En foto's maken, van alles foto's maken.

"Waarom maak jij eigenlijk steeds zoveel foto's van mij?"
"Voor later, man. Voor heel veel later."
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 5 comments