Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

TROTS OP JE, RITA!

rita

Ik heb geld geleend aan Rita.
Rita uit Armenië.
25 dollar om precies te zijn.
En vandaag heeft ze me weer een stukje terugbetaald.

Rita had geld nodig om 5 biggen te kopen en materialen om zelf een schuur te bouwen voor de opslag van het voedsel voor de dieren. Rita heeft 3 zoons die allemaal in buitenland werken om ook wat geld te verdienen. In Armenië is de arbeidsmarkt blijkbaar niet zo goed en zo houdt de familie het hoofd net boven water. Met de varkens erbij, hoopt Rita het net iets beter te krijgen dan dat.

We voelen het allemaal wel eens, van onze overvloed hier en van de ongelijkheid in de wereld. Van zoveel mensen die zo ontzettend veel minder.... Die ongelijkheid kan zo knagen. En dan wil je iets doen. Ja natuurlijk, doneren aan de grote organisaties. Maar dat voelt toch altijd een beetje als brood in het water gooien en dan maar hopen dat het bij de zieligste eend komt.

Kiva is een organisatie die doet in microkredieten. Je leent 25 dollar aan een door jezelf uitgekozen project. De deelnemers stellen zichzelf voor en ook in het kort hun businessplan. Dit zijn geen zielige eenden, maar mensen die even een zetje nodig hebben om op eigen kracht hun levensstandaard te verhogen. Zoals Rita.

60 dollarcent heeft ze me vandaag terugbetaald.
Bij haar ‘Repayment Status’ staat: Paying back on time.
Trots op je Rita!
Geweldig gevoel.

www.kiva.org
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment