Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NOOIT GOED

Van de week belde W. Zij heeft een zoon van 13. De innige band tussen die twee, is heel inspirerend. Zo mooi kan het dus zijn tussen moeder en zoon.

Maar er is iets aan het veranderen, volgens W: "Bellen doet hij tegenwoordig op zijn eigen kamer, met de deur dicht. Hij vertelt me niet meer alles wat hem bezig houdt. Soms belt hij op dat hij na school bij die-en-die huiswerk gaat maken, terwijl ik die hele die-en-die niet eens ken. Laatst stond ik voor het raam toen hij wegreed op de fiets. Ik dacht: zou hij nog even omkijken? Maar dat deed hij dus niet..."

Vandaag was het hire thuis zo'n dag van aankleden, ruzie maken over of meneer wel of geen onderbroek aan wilde, brood maken, brood over de grond gooien, grond schoonmaken, melk over de grond gooien, grond weer schoonmaken, ruzie over wel of niet een slaapje doen, geen slaapje doen en dus halverwege de middag zo moe zijn dat hij alleen nog maar hard huilend kon vragen om die ene videoband die ik nou juist nergens kon vinden... Kortom, een dag dat de kleine pipo meer van me vroeg dan me lief was.
En over tien jaar fietst hij ook van me weg zonder omkijken.

Het is ook nooit goed.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments