Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VAN DIE DINGEN MET BLOEMEN

bloesem

De Bijlstraat in plaatsje B. is in april iets om voor om te fietsen.
Je moet er op tijd bij zijn, want voor je het weet valt dit feestje weer uiteen in een sneeuwstorm van witte bloesemblaadjes.
Maar tot die tijd… zo schitterend.
Een explosie van geluk.

boeket

Gisteravond laatste avond van cursus 2. Op het programma stond bloemenlezen. Iedereen nam een bloem mee en, zonder te weten welke van wie was, ‘las’ iedereen een bloem van een ander. Het ging fantastisch. En aan het eind was er nog deze stille getuige. Een bosje met van alles wat als herinnering aan een hele leuke groep. Dank jullie wel allemaal!

narcis

Ook ik had een bloemetje meegenomen. Een kleine narcis uit de achtertuin. Toen ik hem op de praktijk in de vaas zette, zag ik pas hoe gehavend hij was. ‘Jeetje, had ik geen mooiere kunnen pakken?’, vroeg ik me hardop af. Maar ja, ik zeg tegen de cursisten ook altijd dat ze hun eerste ingeving moeten volgen, dus dan moet de juf dat ook.
M. was aan de beurt. Zonder te weten dat dit de mijne was, pakte ze de narcis uit de vaas. Ze voelde eraan.
“Ik ben een fan van deze kleine narcis”, zei ze. “Want hij heeft ongelofelijk op zijn sodeflikker gekregen in het leven. Maar hij heeft toch besloten om van elke dag een feestje te maken. Hij doet me ontzettend denken aan de teckel die ik voor mijn moeder heb gekocht. In het nestje zag hij er nog uit als de zieligste van het stel. Maar het bleek een ontzettend leuk dier en heerlijk eigenwijs!”

Ik zat er als juf, maar heel even niet meer.
Wat een rake omschrijving van mij en mijn leven!
Dus ja: ook weer een feestje ; • ))
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment