Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LIEVELINGSKLEUR

Vandaag gaf ik de workshop Werken met Kleur.
Altijd een feestje.
Want: kleur is leuk.

Kleur is ook inspirerend. Zo bedacht ik ineens, vlak voordat we begonnen, dat we het gebruikelijke voorstelrondje aan het begin van de dag heel anders zouden gaan doen. Toen iedereen plaats had genomen, zei ik:
“Zou je willen vertellen hoe je heet en wat je lievelingskleur is.”
Meteen ging er al een zucht van verlichting door de ruimte heen. Want iedereen haat voorstelrondjes, maar praten over je lievelingskleur is natuurlijk gewoon leuk.

Dat bleek ook, want wat volgde waren 10 geweldige verhalen. Over kleuren in interieurs, kleuren in kleren, liefde voor sinaasappels, ontroerende kleurcombinaties, ‘het geel van het vest dat ik kreeg van mijn tante’ en zelfs een kleur die iedereen intrigeerde, maar die we nergens in mijn toch kleurrijke praktijkruimte konden vinden (vergrijsde pasteltinten.) Aan het eind van het rondje, hadden we het gevoel elkaar allemaal op een leuke manier te hebben leren kennen. Want je lievelingskleur zegt zoveel over wie jij bent.

En o ja, ik kwam er natuurlijk niet onderuit te vertellen om over mijn lievelingskleur. Een kleur die voor sommige mensen plat is, maar die voor mij pure, happy, kanllende en superinspirerende power is. Die me optilt, me heelt, troost, die er altijd voor me is.
Kunt u het al raden?
Mijn lievelingskleur is:
oranje.

oranje
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment