Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DENKEN MET HET VERKEERDE LICHAAMSDEEL

Ik hoorde een flard van een gesprek op straat tussen een man en een vrouw.
De vrouw zei: “Mannen denken met het verkeerde lichaamsdeel.”
De man zuchtte geïrriteerd.

Het gesprekje haalde een herinnering naar boven uit de tijd dat ik werkte bij een klein Amsterdams uitgaansblad. We waren met een klein team en werkten met minimale middelen. Er was altijd geld tekort. De uitgever riep me een keer bij zich.
“Ik wil dat de drukker de papierprijs omlaag gooit, maar ik heb al van alles geprobeerd en het lukt niet. Wil jij een keer met ze praten? Misschien dat het lukt met jouw redelijkheid.”
Ik zei dat ik het wel wilde proberen. Maar de uitgever had nog een extra idee:
“En Chantal gaat met je mee. Voor de vrouwelijke charmes.”

Nou had Chantal inderdaad 2 hele grote vrouwelijke charmes. En ze had de gave die te benutten. Maar ik wil er wel bij zeggen dat ze meer had dan dat, want Chantal was beslist niet gek. Hoe dan ook: wij samen naar Amstelveen, naar de drukker. Ik begon het gesprek. Ik gooide al mijn redelijkheid in de strijd en het werd een goed verhaal, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de papierprijs nog niet echt voelde zakken. Dus dat was balen. Maar toen ineens – oeps – viel het shirt van Chantal een beetje van haar schouder af. Een felrood bh-bandje werd zichtbaar. En – oeps – toen viel ineens het theelepeltje van Chantal op de grond zeg. Heel vervelend. Moest ze zich helemaal vooroverbuigen om het op te pakken, waarbij de nodige charmes behoorlijk zichtbaar werden. Ik zag de drukker kijken en… je voelde gewoon hoe de papierprijs begon te zakken. Toen Chantal weer met een rood hoofd boven tafel was gekomen en we het gesprek vervolgden, was-ie zomaar met 3 cent omlaag.

Dus even reactie voor die vrouw op straat:
Misschien niet altijd.
Maar soms zeker!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments