Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAT HET VELD GAAT DOEN

Unknown

Gevorderde lezertjes van dit blog weten: ik ben een fan van Gregg Braden.
Een man die een brug slaat tussen wetenschap en spiritualiteit.
En dat op een ontzettend sympathieke en heldere manier doet.
Daar word ik blij van.

En dus stond dag 2 van de Jaaropleiding Spirituele Groei in het teken van één van de lezingen van Braden: The Divine Matrix. (Te zien op Youtube.) Die lezing duurt 4 uur, maar gaat in het kort over Het Veld dat ons als mensen verbindt en dat eigenlijk een oneindige hoeveelheid mogelijkheden is. Wijzelf zijn in staat om die mogelijkheden om te zetten naar een realiteit door de kracht waarmee we geloven in die mogelijkheid. Dus even praktisch: stel je wilt een winkel openen. Dan is dat een mogelijkheid. Net zo goed als dat er de mogelijkheid is dat je geen winkel opent. Het verschil zit hem erin dat je zo sterk in die winkel gelooft, dat je daarmee het veld beïnvloedt, zodat die winkel er ook echt komt.

In sommige gevallen (winkel beginnen) ligt dit meer voor de hand dan in andere gevallen. Zoals in het aantrekken van een geliefde, wereldvrede creëren, of een zieke genezen. De point van Braden is: je hoeft geen slachtoffer van deze wereld te zijn; je kunt ook participeren in deze wereld, hem mee-creëren.

Een prachtig voorbeeld van hoe dat werkt, geeft hij als hij vertelt hoe een indiaan hem eens uitnodigde in tijd van droogte in zijn woonomgeving ‘to pray rain’. Dus ‘regen bidden’. Nee, niet bidden vóór regen, want: daarmee benadruk je dat er nu geen regen is en daar reageert het veld op door ‘nog meer geen regen’. Dit kennen we allemaal wel. Als je bijvoorbeeld wanhopig bent, of angstig, dan voel je dat je vooral bezig bent met te benadrukken wat er niet goed is en dat helpt dus niet. Die state of mind is niet handig en het werkt beter om met je gevoel je voorstellen dat die regen er al is. Dat je al natte voeten hebt en het natte gras ruikt. Dat is namelijk waar Het Veld op reageert.

Braden had zich met die indiaan trouwens verheugd op iets met trance en dansen en zingen, in zijn woorden ‘some indian stuff’. Maar het hele regen bidden was binnen 20 seconden gebeurd. Waarna de indiaan zei: “I’m hungry. Let’s get some food.” (Geweldig stukje in de lezing. Ergens rond 3 uur 21 minuten.)

Afijn, wij dit gingen wij vandaag ook doen. En ik was eigenlijk wel benieuwd hoe dat zou zijn. Iedereen had goed nagedacht over iets wat ze wilden veranderen in hun leven. En daar gingen we: stap voor stap, zoals Gregg Braden ons geleerd had. Eerst je gedachtes erover laten gaan (hoofd), dan je emoties erbij voelen (buik) en dan die twee bij elkaar brengen in het midden (hart), waardoor dat gevoel van Weten, van Vertrouwen ontstaat. Om vervolgens voor je te zien dat het er al is.

De deelnemers waren bezig en ik keek naar ze. De een had een glimlach op het gezicht. De ander was sterk geconcentreerd. Het zag er prachtig uit. Het enige irritante was dat de verwarming op hol sloeg, want het werd erg heet in de ruimte. Ik overwoog: zal ik opstaan en de radiatoren omlaag zetten? Nee, dan stoor ik ze. We moeten het maar even uitzitten.

Na een minuutje of wat, opende iedereen zijn ogen. En gingen er truien uit, want holymoly, wat een hitte. Ik liep naar de verwarming en voelde.
Hij was koud.
Er was helemaal niets op hol geslagen.
Dit was een gevolg van wat we hadden gedaan: een enorme golf van energie was vrijgekomen!

Binnen een paar minuten was het ook weer weg.
Konden de truien weer aan.
En waren we een hele bijzondere ervaring rijker.
Dit was alvast in the pocket.
Nu maar afwachten wat Het Veld gaat doen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments