Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN SCHOMMEL IN JE HUIS

IMG_20150102_142735

Een schommel in huis.
Dat hebben wij.
En ik kan het iedereen aanraden.

U denkt misschien: leuk voor kleine kinderen, maar daar heeft de schommel eigenlijk niets mee te maken. Natuurlijk, zitten de pipo en de patat er ook op. En als er vrienden komen spelen, willen ze graag schommelen. Zelfs vrienden van de pipo doen het nog. Maar: hetzelfde geldt voor volwassenen. Schommelen doet namelijk iets met je.

Ik weet nog dat we lang geleden een keer met de kleine patat bij een antroposofische arts waren. Hij stelde een aantal vragen die nogal apart waren, waaronder: ‘Wat doet hij liever: schommelen of van de glijbaan.’ Er volgde een uitleg over het verschil en de glijbaan bleek meer te horen bij kinderen ‘die wilden landen’ en de schommel meer bij kinderen 'die prefereerden te dromen.’

Dat is geloof ik wel wat schommelen met je doet. Je bent even los van de grond en je wiebelt, van voor naar achter. Dat zweven geeft ruimte in je hoofd. De patat houdt bijvoorbeeld niet van zitten aan tafel tijdens het eten; dat geeft hem stress. Zodra hij ‘af mag’, gaat hij meteen op de schommel zitten en zie je hem weer ontspannen.
Bij mij werkt het goed als ik ideeën zoek. Momenteel leg ik de laatste hand aan de Jaaropleiding Spirituele Groei waar ik over 2 weken mee ga starten. En ineens vind ik mezelf heel vaak terug op… de schommel. Dan lijkt het wel of de ideetjes soms zo binnen komen vliegen.

Laatst hoorde ik iemand op de radio zeggen dat het bijna onmogelijk was om als volwassene om nog ‘ruimte te geven aan je innerlijke kind’.
Nou, zo moeilijk is het niet hoor.
Twee haken, twee touwen en een plank.
En de toestemming van jezelf om erop te mogen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment