Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MAGIC HAPPENED

Magie.
O, magie.
Het is een van de dingen is waar ik altijd naar op zoek ben.

Het kan hem zitten in de sfeer op de hei. In een kleurencombinatie die me raakt, muziek die me wegvoert, in een gesprek met iemand waarin je allebei ineens lijkt op te stijgen. In een samenloop van omstandigheden waardoor je voelt dat er iets achter zit. Want uiteindelijk is dat wat magie is. Als de scheiding tussen onze wereld en die andere even heel dun is. Een sluier die opwaait door de wind, waardoor je even, heel even, een glimp ziet van die andere werkelijkheid.
Zoveel groter.
Zoveel mooier.

Magie is niet te meten.
Tenzij je je gevoel als meetinstrument erkent.
Wat volgens wel een voorwaarde is om het te kunnen ervaren.

Je hebt mensen die nergens magie in zien. Die niet meer in vervoering kunnen raken. Die niet meer de 'divine touch' herkennen waaruit alles en iedereen toch uiteindelijk is ontstaan. Het lijkt mij een gemis, maar misschien is het dat niet als je het helemaal vergeten bent.

En je hebt mensen die de magie niet zien, maar hem wel missen.
Die zeggen: als kind kon ik het, opgaan in een boek, verdwalen in mijn fantasie, verdwijnen in een sfeer. Nu is dat weg en is mijn leven plat, er mist een hele dimensie. Hoe krijg ik die weer terug?

Voor sommige dingen geldt: eerst zien, dan geloven.
Maar bij magie is het: eerst geloven en dan pas kun je het weer zien.
Door te geloven zet je als het ware de deur weer open.
En wat ook helpt: de magie uitnodigen. Gisteren keek ik met de patat naar een Harry Potter-film, natuurlijk een toppunt van magie. De uren erna was ik er nog vol van en voelde ik dat de film, met al z’n gekkigheid en z’n dromerige sfeer, weer deuren in mij had opengezet. Toen ik ‘s avonds ging mediteren, liep het in elk geval anders dan verwacht. Ik kwam een niveau dieper, waar ik al tijden op hoopte. Helemaal blij kwam ik er weer uit.

Magic happened.

magie
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments