Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAAROM DAT NOU ZO BELANGRIJK WAS

Ik zeg het vaak tegen cursisten:
Als je een raar, onlogisch verlangen hebt,
neem het dan serieus.
Het komt waarschijnlijk voort uit de ziel.
En die wil er iets mee zeggen.

Ik had het een keer met een rode broek. Ineens moest ik per se een rode broek. Het ging verder dan een verlangen, het was een obsessie en ik had geen idee waarom. Het was ook nog een onhandig verlangen, want er waren geen rode broeken verkrijgbaar op dat moment. Niet in de winkels, niet tweedehands. Uiteindelijk vond ik er een op een Duitse site (!) die ik bestelde, voor teveel geld + teveel verzendkosten maar… ik had dan eindelijk mijn rode broek.
Hij kwam binnen.
Ik trok hem aan.
Ja.
Precies.
Dat was wat ik zocht.
Het was in de tijd van mijn eerste voorzichtige schreden als medium naar het podium. Ook zoiets wat ik per se wilde, maar tegelijkertijd doodeng vond, alleen… niet in mijn rode broek! Als ik die aandeed, voelde ik de kracht van het rood en stónd ik ook echt op dat podium, zodat ik me niet hoefde bezig te houden met de zenuwen en alleen met mijn werk. En zo bleek, uiteindelijk, het nut van het verlangen naar de rode broek.

Ik heb het daarna vaker gehad met kledingstukken die ik ineens per se moest hebben. Een aaibaar vest bijvoorbeeld (je hebt ze nu heel veel, maar toen niet). Nadat ik er eindelijk een had gevonden (Markplaats) en hem aantrok, wist ik ook meteen waarom. Dit vest ging me helpen om lief te zijn voor mezelf. Heel belangrijk.

Gisteravond gebeurde het weer. Ineens, out of the blue, móest en zou ik een donkerblauwe maillot met witte polkadots. Ja echt. Weer een totaal onmogelijke zoekopdracht die leidde tot diep in de nacht internetten. Juichen toen ik er een vond, maar helaas… alleen in kindermaten. Weer juichen na een uur, alleen dit keer bleek het een panty en het moet natuurlijk weer per se een maillot zijn. (Je moet het verlangen precies volgen, anders wordt het niks.) Na weer een half uur vond ik een witte maillot met donkerblauwe polkadots, verkeerd om dus. Even twijfelde ik, maar deed het niet.

Zoektocht loopt nog.
Maar we hebben de Duitse sites nog.
Ik moet en zal er een vinden.
En zal dan ontdekken waarom dat nou zo belangrijk was…
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 4 comments