Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WHAT THE PLANET DESPERATELY NEEDS...

De pipo is het nergens mee eens.
Maar met het schoolsysteem al helemaal niet.
"Leg mij uit: wat moet ik met Duits! Ik wil gaan programmeren, dat weet ik al jaren. Dat gaat in codetaal, niet in het Duits. Ik kom wel eens een Duitser tegen, op een forum of zo, en geloof me: die kunnen gewoon Engels hoor. Geen probleem. Drie keer per week Duits op school is echt een f*** waste of time en ook nog een waste van opslagruimte in mijn hersens. Ik heb goeie hersens en school doet daar de verkeerde dingen mee. Dat lijkt me nou precies niet de bedoeling van school."

Na jaren van mopperen, krijgt hij nu steun. Want er gaan steeds meer discussies over 'het onderwijs van de toekomst'. Gisteren in De Wereld Draait Door zat staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker. Hij heeft een brainstorm over het onderwijs van de toekomst georganiseerd en had 'een dag vol inspiratie' achter de rug, waarbij uit het hele land ideeën waren aangedragen over 'nuttige vakken'. Er kwam een tweet in beeld van 'de juf van het jaar' (@CoolsFemke) die meldde dat ze naast rekenen en taal ook mindfullness geeft op school. Reactie Dekker: "Ik weet niet wat dat is." Op zich al een beetje pijnlijk, want het gaat om een schoolvak dat in opkomst is, maar met het vervolgzinnetje dat hij uitsprak liet hij zichzelf wel heel erg kennen. "Ik zie het woord mindfullness wel eens in de zaterdagbijlage van de Volkskrant en dan denk ik: o, we gaan maar weer snel door."

Ja.
Er moet nog heel wat om-denken plaatsvinden voordat er echt wat verandert.
De huidige lichting heeft GEEN idee van waar de echte behoefte ligt, noch bij de kinderen, noch in de wereld.

Hieronder op praktijk-prikbord van vorige week een tip van de Dalai Lama als toevoeging aan de discussie:

'The planet does not need more successfull people. The planet desperately needs more peacemakers, healers, restorers, storytellers and lovers of all kinds.'

Amen.

dalai
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment