Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HOI

Een paar jaar geleden kreeg ik de opdracht een bedrijfsbrochure te maken voor een grote onderneming. Men wilde o.a. interviews met alle afdelingshoofden. Zodoende kwam ik ook bij heer de Gans op bezoek. De heer de Gans was een man op leeftijd met een pijp en een choker. Met een blik op mijn spijkerbroek was duidelijk dat het ‘standsverschil’ tussen ons te groot was en hij geen hoge pet van me op had. Toen ik hem ook nog ‘personeelschef’ noemde in plaats van ‘Human Resources Manager’, had ik het helemaal verbruid. Na afloop van het stroef verlopende interview, meldde hij de tekst te willen lezen en beloofde hij dreigend dat hij die van kritische aantekeningen zou voorzien.

Dat maakte het uitwerken van het interview er niet prettiger op. Bij iedere zin zag ik het afkeurende hoofd van de heer de Gans voor me en toen de tekst eindelijk af was, had ik het dan ook even helemaal gehad. Ik printte het verhaal uit, evenals het standaard faxvoorvel. Dat paste ik aan en ik stuurde het geheel naar de heer de Gans.

Toen ik ‘s avonds thuis kwam, viel mijn oog op het voorvel. Hartaanval. Bij de aanhef had ik de naam van de vorige geadresseerde vervangen door die van de heer de Gans, maar niet de begroeting. Zo kwam het dat de tekst begon met: Hoi meneer de Gans.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment