Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DEZE IS VOOR DE MANNEN

Deze is voor de mannen.
Nee, preciezer: voor de gevoelige mannen.
Maar dan klinkt dan meteen weer zo… als een reclame voor een gezichtscrème voor mannen.

Waar kwam die trouwens ineens vandaan?
Ineens was er gezichtscrème voor mannen.
En die wordt nog verkocht ook, neem ik aan.
Dus blijkbaar is er een markt voor gezichtscrème voor mannen. Blijkbaar is daar onderzoek naar gedaan en kwam men erachter: mannen willen hun eigen gezichtscrème. En dat zegt toch iets….
Dit lijkt nu een iets te lang zijpaadje dat nooit meer terugkomt bij de hoofdweg, maar dat is het niet, want als er plaats is voor gezichtscrème voor mannen, dan moet er toch ook plek zijn voor waar dit stukje over gaat (ziet u, we zitten alweer bijna op de hoofdweg): gevoelige mannen.

Laten we eerste het woord gevoeligheid definiëren. Ik bedoel met gevoeligheid in dit geval niet emotioneel, met snotteren voor de tv en hysterisch blij zijn met je nieuwe schoenen. Ik bedoel gevoelig in de zin van intuïtief. In de zin van dingen voorvoelen, door dingen heen kunnen kijken, luisteren en lezen. Ja, intuïtief is een beter woord dan gevoelig en het klinkt al een stuk minder vrouwelijk. Want het gaat eigenlijk al mis op het gebied van de taal. Gevoelige mannen klinkt als een tegenstelling. Als iets wat niet zou kunnen. Of als iets zieligs. En dat is een misverstand.

Ik zie het steeds vaker in mijn praktijk: mannen die sterk intuïtief zijn en die daar mee worstelen. Ze worstelen met de informatie die ze oppikken, maar die ze niet kunnen delen met andere mannen. Omdat ze denken dat dat niet begrepen wordt. (Dikke kans dat dat ook zo is.) Dus houden ze zich maar wat op de vlakte. Of praten ze maar mee over carburatoren, DPI’s en PSV-Willem II. (U ziet, ik heb eigenlijk geen idee waar mannen onderling over praten.)

Maar goed, dit is dus een probleem. Want doordat die intuïtief sterke mannen zich maar op de vlakte houden, durven ze niet uit de intuïtieve kast te komen en die kast zit ondertussen vol met mannen die tegen mij zeggen: ik wíl zo helemaal niet zijn. Hoe kom ik van die intuïtie af! En dat is zonde. Dat is schoppen tegen je eigen talenten. Daar schiet de wereld niets mee op. En het probleem begint al jong, op de aperots-leeftijd van ca. 8, 9 jaar, want dan komen gevoelige jongetjes al in dubio: ik ben een jongen, ik moet toch eigenlijk meedoen op die rots, maar eigenlijk heb ik er helemaal niks mee…

Het wachten is op een rolmodel. Een charimatische, sterke, mannelijke man die OOK intuïtief is en die ervoor uitkomt. Misschien is Derek Ogilvie net een brug te ver. Misschien moet het helemaal geen medium zijn, maar gewoon een presentator of een politicus of een zakenman. Eentje die gewoon zegt: ik hoor door lulverhalen heen. Ik zie het als mensen ongelukkig zijn. Ik weet of iets gaat slagen of niet. Ik ben intuïtief. En ik gebruik het. Hell yeah!

Kent u zo iemand?
Bent u zo iemand?
Laat van u horen.
Dan kan die kast open.
En kunnen die ontzettend leuke mannen er eindelijk uit.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 11 comments