Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GROTE GATEN

Even voor en zondagmiddagwandeling naar de duinen en het bos in de buurt. "Dit is een grote zandbak!", roept de kleine pipo enthousiast. Gelukkig heeft hij zijn graafmachine meegenomen.
Een oudere heer komt aangelopen: korte broek, witte sokken in sandalen en een fiets aan de hand, wat er erg onpraktisch uitziet in deze omgeving. Hij groet niet. De kleine pipo is er ondertussen bij gaan zitten en begint een gat te graven. "Wordt een heeeele grote gat!", roept hij uit. Ondertussen duikt er achter een dennenbosjes nog een heer op leeftijd op. Deze draagt een blauw overhemd. Hij kijkt rond, maar vermijdt oogcontact met ons. Hij verdwijnt weer achter hetzelfde bosje. De man met de fiets is ondertussen achter een paar struiken verdwenen, waar hij even later weer uitkomt, zonder fiets. "Kom", zeg ik met weerzin. "We gaan even een beetje verderop graven."

Als we weer zitten, zien we ineens een geheel in het wit geklede man de open zandvlakte doorkruisen. Weer dat opzichtig rondkijken, rondjes lopen, ons ontwijken.
"Het is toch niet te geloven", zeg ik kwaad.
"Niet te snel oordelen", zegt A.
"Ik maak weer een heeeele grote gat", roept de kleine pipo.

Ondertussen duikt er achter een duintop nog een mannenhoofd op en weer onder. Daarna komt er ineens een gebruinde man in gouden zwembroek langsparaderen. Dan heb ik er genoeg van.
"We gaan naar huis", zeg ik.
"Maar wil nog gaten maken in de grote zandbak!", roept de kleine pipo vol onbegrip.
"Nee", zeg ik "dat kan niet. Er zitten al allemaal vieze mannen in deze grote zandbak."

Een woordspeling over grote gaten maken, kan ik nog net inslikken.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments