Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EVEN VERGETEN

Een beetje een muts.
Dat vond ik de nieuwe moeder op het schoolplein aan het begin van dit schooljaar.
Dat zat hem voor een deel in de ‘kantoorbroek’ die ze droeg en die zo niet bij de omgeving paste. Maar ook in de overdreven manier waarop ze sprak tegen haar eigen en andere kinderen. Hoe dan ook: mutsig, dat was het oordeel. En zo stond ik elke dag naar haar te kijken.

En toen kwam er weer eens een nieuwe dag en ik kwam weer eens het schoolplein oplopen, maar… iets was anders. Ik weet ook niet wat. Misschien had ik die nacht mooi gedroomd, of had ik net een bijzonder liedje op de radio gehoord, hoe dan ook, ik liep het schoolplein op en daar stond zij en dit keer zag ik helemaal geen muts. Ik zag het gewoon niet! De kantoorbroek vertelde me over hoe ze uit haar werk was komen racen om haar dochtertje op te halen. En toen die naar buiten kwam, zag ik dit keer geen overdrevenheid, maar gewoon een wolk van moederliefde.

Ik vroeg me af hoe dat kon, dat ik haar vandaag zo anders zag. En daar was ik nog over aan het nadenken, toen er nog iets gebeurde. Nadat ze haar dochter had opgetild en ze met haar naar de auto wilde lopen, draaide ze zich om, keek me recht aan en glimlachte. Het was maar heel kort, maar ook heel intens. En ik stond versteld. Hoe kon dit nou? In al die maanden had ze me nooit gezien en nu dit!

Tegelijkertijd begreep ik het.

We voelen ons vaak als 6 miljard losse puntjes die zich onafhankelijk van elkaar bewegen over deze aarde. Maar de werkelijkheid is dat we allemaal uit dezelfde grote bal komen en allemaal gemaakt zijn van hetzelfde spul. Dat spul heet liefde. En als we dat kunnen voelen voor elkaar, in welke vorm dan ook, dan ontstaat er tussen die puntjes een verbinding en dan is er dus contact.

Het komt natuurlijk uit de cursus Leven voor Beginners.
Maar blijkbaar was ik het toch weer even vergeten.
En het gevoel dat die gedachte me geeft, is in 1 woord uit te drukken en wil ik hier toch heel graag even kwijt.
Sorry.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment