Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LET'S PARTY

De vakantie is weer voorbij.
En dat niet alleen.
Voor mij ligt een aantal best wel pittige weken.

Ik heb het natuurlijk allemaal zelf afgesproken, maar toen ik het afgelopen week allemaal achter elkaar in de agenda zag staan, dacht ik ineens: jeetje. Nou ben ik wel iemand die al snel jeetje denkt. Ik kan niet goed tegen een volle agenda en vooral ‘s avonds weg moeten voor werk geeft me een gevoel van druk waar ik al dagen van tevoren last van kan hebben.

Sterker nog: ik had er vannacht last van. Met nog een hele vrije zondag voor de boeg, was ik er al in mijn slaap mee bezig en vermengden de afzonderlijke werkdingen van de komende weken zich tot een groot stress-ding waar geen eind aan leek te komen en waar ik meerdere keren wakker van werd.

Maar toen werd ik echt wakker.
De zon scheen door een spleet tussen de slaapkamergordijnen door naar binnen.
Buiten was het stil.
En in mijn hoofd... klonk een liedje.

In mijn cursussen zeg ik het vaak tegen de cursisten: let op de liedjes in je hoofd. Luister naar de tekst, de essentie ervan. Want vaak zit er een antwoord op een vraag, of een oplossing voor een probleem, zonder dat je erover hebt nagedacht. Dat geldt voor alle liedjes, maar in het bijzonder voor die waar je mee wakker wordt. En ik werd dus wakker met... het muziekje van Wii Party, waar ik graag met de pipo en het patatje op speel.

En o, wat begreep ik de boodschap goed.
‘Wat zeur je nou met je drukte. De avonden, de lessen, de demo’s en de lezingen, het is geen drukte. Het is gewoon leuk. Let’s party!’
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments