Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DANKJEWEL TEGEN MEZELF

Ik zou een rubriek gaan doen in een blad. Weken was ik druk bezig met het voorbereiden, inlezen en proefdraaien. Tot ik gisteren een telefoontje kreeg van dat blad: mijn eerst proef was niet goedgekeurd en de hele rubriek ging niet door.

In 21 seconden was er een eind gekomen aan 6 weken verheugen en voorbereiden.

Ik voelde me beroerd, liep te stuiteren door het huis. Mijn hoofd wilde niet stoppen met denken. Wat viel mij te verwijten en wat hen? Wat was er gebeurd achter de schermen waar ik niets van af wist? Ik werd gek van al die gedachten en ik voelde me zelfs ziek.

Het huis uitgaan hielp. Maar eenmaal weer thuis stortten de gedachten zich weer op me. Hardlopen hielp. Maar in bed liggen was een ramp. Malen, malen, malen. Ik werd steeds depressiever en besloot om een truc toe te passen die nog wel eens helpt: lezen in een oud dagboek, over gelukkiger tijden.

Ik sloeg een willekeurig dagboek open, op een willekeurige bladzij. Het ging helemaal niet over een leuke tijd; het ging over het verwerken van een andere teleurstelling. Maar mijn oog viel ineens op deze zin: 'Conclusie: dat vreselijke malen duurt dus maar anderhalve dag en veel slapen helpt. Dat moet ik dan maar onthouden voor een volgende keer.'

Ik zei 'dankjewel' tegen mezelf en ik voelde me al een heel stuk beter.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments