Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VIA EEN ANDERE WEG (voorlopig slot)

Ja, we kunnen hier gezellig hebben over van alles en nog wat.
Maar ‘dat ene’ blijft toch in de lucht hangen.
Zoals het dat ook in het leven doet.

We zaten dus in een zaaltje. En ik sprak u toe en u juichte en we gingen uiteen met de gedachte: we gaan dit probleem wel even oplossen.

Ik wist de hand te leggen op het onderzoek waar Gregg Braden het over had (Peace in the Middle East Project) en heb het bijna uit. Het bleek dat de mensen die ze destijds in het oorlogsgebied hadden ondergebracht, getraind waren in de Transcedente Meditatie. En dat wanneer zij (het ging om 70 personen!) via zo’n meditatie op gezette tijden ‘rust en vrede’ uitstraalden, dat er dan in het hele gebied ook rust en vrede was. En zodra zij daarmee stopten, braken de onlusten meteen weer uit. Het werd via verschillende wijze uitgeprobeerd (rekening houdend met bijzondere dagen, maanstanden, het weer etc.), maar de resultaten bleven hetzelfde.
De crux zit hem denk ik, denkt Gregg Braden, niet per se in de Transcedente Meditatie (hoewel die z’n kracht dus wel bewezen heeft!), maar in dat wat Braden noemt: ‘Acting as if... peace is allready there.’ In het beïnvloeden van The Field. In de wereld veranderen naar de vorm zoals jij die graag wilt.

Het is een bizar idee dat deze kennis al in de wereld is en dat er toch nog steeds oorlog is. Er zit blijkbaar een gat tussen dat wat we weten en dat waar we klaar voor zijn. Ik vind dat een pijnlijke gedachte, maar het bestaat natuurlijk. Je ziet het ook bij mensen die willen afkicken, van wat dan ook. Dan zie je ook vaak dat er toch eerst een soort bodem geraakt moet worden voordat ze echt klaar zijn om hun leven een positievere wending te geven.

Geldt dat nu ook voor ons mbt de oorlog in Syrië?

Lezeres Saskia had me de suggestie van Stadsverlichting aangereikt. Een beweging die ook uitgaat van het samen via positieve gedachten de wereld ‘verlichten’. Dus bij deze kan ik dat alleen maar ondersteunen en ik denk dat ik eens naar zo'n avond toe ga. Het maakt nieuwsgierig.

En wat doen wij ondertussen?
Ik ben nog niet uitgedacht over dit onderwerp. Maar omdat ik geloof in dat alle kleine beetjes helpen en dat er een geweldige kracht uitgaat van het uitzenden van positieve gedachten (schrijf ik later nog eens meer over), ga ik u en mij vanaf nu inspireren. Inspireren om ons voor te stellen ‘that peace is allready there’, in Syrië dus. Ik zal dat doen met plaatjes van het land in vrede. En het volstaat om even de ogen dicht te doen en het u voor te stellen, met behulp van dat beeld. Meer is niet nodig. U denkt het, er verandert iets. Zoveel macht heeft u. Het is iets prachtigs.

Zendt uw gedachten uit, met het beeld voor ogen en her-schep de werkelijkheid.
Schep rust en vrede in uw gedachten en daarmee in de wereld.
Al voorkomen we maar 1 aanslag, redden we maar 1 leven, dan is het al de moeite waard.
Syrie in peace
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment