Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VOETJES OP DE GROND EN ANTENNETJE NAAR BOVEN

“Mijn vriendin is laatst bij jou op consult geweest”, zegt Anjou. “En toen is mijn overleden vriend ter sprake gekomen. Die van dat auto-ongeluk in het buitenland, met die vrachtwagen die erbij betrokken was. Weet je dat nog?”
“Uhm”, zeg ik.
Een auto-ongeluk herinner ik me. Maar buitenland? Vrachtwagen? Nee.
“Ze vertelde dat je ook wist van z’n karakter. En van die tatoo met mijn naam die hij had laten zetten.”
Karakter, ja. Tattoo, nee. Zeker weten.
“Zeg verder maar niks”, zeg ik. “Want je wilt toch je eigen consult nu met hem...”
“Nee, maar dit had je al gezegd”, gaat Anjou enthousiast door. “Mijn vriendin heeft het allemaal verteld. Dat je dat ongeluk precies had beschreven. En dat we zouden gaan trouwen en dat hij daar zo’n zin in had. En dat hij drummer was.”

Hier gaat iets niet helemaal goed. Het beeld van ‘gaan trouwen’ weet ik ook nog. Maar het drummen etc. daarvan weet ik echt heel zeker dat ik dat niet heb gezegd. Dus: er is iets gebeurd. Iets waarvan ik vermoed dat het wel vaker gebeurt: de informatie die ik heb doorgegeven, is mooier gemaakt door de tussenpersoon, in dit geval de vriendin. Misschien vanuit enthousiasme. Misschien omdat ze haar bezoek aan een medium – voor veel mensen toch nog altijd iets waar ze niet makkelijk over praten en zich soms zelfs voor schamen – wilde verdedigen.

Hoe dan ook, ik zit met de gebakken peren, namelijk met een Anjou met belachelijk hoge verwachtingen. Een Anjou die denkt dat straks de telefoon gaat en dat ik dan haar vriend aan de lijn heb die me alle ins en outs gaat vertellen. En zo is het niet.

Ik moet er echt de tijd voor nemen om eerst alles recht te zetten en aan Anjou uit te leggen wat ik wel en niet doorkrijg. Want ja, als medium probeer je zoveel mogelijk informatie op te vangen. Maar dat is altijd maar een deel van wat er wordt gestuurd, want ik vrees dat het overgrote deel niet door mijn antenne gepakt wordt. En ik zal altijd blijven werken aan een betere ontvangst, door mijn eigen werk iedere dag te analyseren en door me te trainen in trance, wat bij mij zeker tot verbetering leidt. En altijd hoop je na een consult dat het genoeg was. Maar we moeten er wel eerlijk en reeël over zijn. Het is een van de redenen dat ik mensen aanraad het consult door mij te laten opnemen, zodat anderen het kunnen horen zoals het was en niet zoals het geïnterpreteerd is.

Mensen vinden mediums nog wel eens zweverig. Maar ik ben geen zweverig medium en doe er ook alles aan om niet zo over te komen. Alleen is het wel nodig dat klanten daar aan meewerken. Stamp ons svp niet de grond in (gebeurt ook) en hemel ons ook niet op. Laat ons nou gewoon ons werk doen op de plek waar we horen: met de voetjes op de grond en een antennetje naar boven.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment