Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NIET ECHT ONMISBAAR

Ik probeer al twee weken een Kunstspecial te schrijven voor de AVRObode. Ik schrijf met opzet ‘proberen’ omdat bijna iedereen die ik nodig heb voor de informatie, op vakantie is, wat voor de nodige vertraging zorgt. Vandaag heb ik het even uitgerekend: 7 van de 12 door mij gezochte mensen, waren weg.

En toch gaat die special er komen. Niet zozeer dankzij mij, maar meer dankzij de achtergebleven collega’s. Vandaag had ik er weer een aan de lijn; een meisje dat maar liefst drie collega’s vervangt.
“Ben je nou een beetje overspannen aan het worden?”, vroeg ik haar.
“Nee hoor, zei ze. “Het valt eigenlijk best mee.”
“Je bedoelt dat je collega’s eigenlijk niet zoveel uitvoeren”, zei ik.
Ze zei geschrokken dat ze het zo niet had bedoeld.

Dat kan wel wezen, maar feit is dat bijna iedereen vakantie viert en dat het leven ondertussen gewoon doordraait. Bovendien zijn er minder files, kun je overal parkeren en staat er geen rij meer bij de bakker. Je zou denken dat onze complexe maatschappij, waarin iedereen zulke belangrijke taken vervult, helemaal ontregeld zou raken wanneer er zoveel schakeltjes ontbreken. Maar de realiteit - hoewel misschien niet zo leuk - is dat 7 van de 12 mensen best gemist te kunnen worden. In ieder geval op hun werk.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments