Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ONTDEKKEN DAT JE OUD BENT

Ouder worden.
Ik denk er vaak over na.
Steeds meer eigenlijk.

Het is zo onverbiddelijk, zo hard. En iedereen moet maar een manier zien te vinden om ermee te leven. Connie Breukhoven ontkent het gewoon. Ook een manier. Ikzelf ben meer het type van de confrontatie. Proberen de feiten onder ogen te zien. Ook al zijn die niet mis.

“Ach, wie zegt dat je oud bent”, zei Anne laatst, toen we het erover hadden. “Wanneer ben je oud? Wanneer ben je jong?” Dat is zijn strategie: via vage vragen de boel ingewikkeld maken, totdat alles zo nevelig wordt dat je geen probleem meer ziet.
We zaten op ons bootje op het Sneekermeer. De zon scheen, iedereen zeilde en iedereen keek blij. Niemand leek ouder te worden.

Er gleed een 16m2 voorbij met vier meisjes in bikini. “Ik denk”, zei ik, “dat ik voor het laatst jong was, tijdens de zeiltrektocht in de zomervakantie voordat ik ging studeren. Tijdens die vakantie had ik nog iets kinderlijks. Daarna werd ik volwassen.”

Ik was behoorlijk tevreden over die definitie. Hij klopte wel. En zo dobberend op dat Sneekermeer, leek die vakantie ook nog best kort geleden. Maar toen realiseerde ik me ineens met een schok dat ik tijdens die vakantie 18 was.

18!
En nu ben ik 36!
36 is 2 x 18.
Het is dus officiëel:
ik ben oud.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments