Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HUMAN INTEREST

Op maandag had ik 4 consulten. Dat klinkt niet als veel, maar voor mij is het genoeg. De essentie van een consult is dat je je zo in iemand verdiept, dat je die persoon een beetje ‘wordt’ en dat is best vermoeiend. Als ik meer dan 4 consulten doe, zo heb ik ontdekt, word ik minder scherp, dus 4 op een dag is een beetje mijn max.

Diezelfde avond gaf ik mijn intuïtie-cursus. Ook daarin verplaats je je in anderen; wat gebeurt er bij een cursist tijdens een oefening? Hoe werkt hun intuïtie en wat kun je doen om ze meer vertrouwd te maken met hun 6e zintuig?

De volgende ochtend reed ik weer naar de praktijk voor weer een dag met consulten en ‘s avonds was ik er nogmaals, dit keer voor de maandelijkse oefencirkel voor oud-cursisten die zich willen blijven trainen.

Vanochtend was ik ook weer vroeg op mijn werkplek, nu voor de woensdagochtend-cursus, gevolgd door een middag met consulten en daarna nog de maandelijkse intervisie-sessie met collega M.

En toen, ineens, of nou ja waarschijnlijk niet ineens maar mogelijk al veel eerder op de dag, alleen had ik het toen nog niet door en al had ik het wel doorgehad, dan had ik er nog niets mee gekund, hoe dan ook: in mijn beleving ineens, was het klaar.
Klaar met mij en mensen.
Ik voelde een stevige hoofdpijn, verlangde naar stilte, naar rust, naar alles behalve me verdiepen in een ander. Terugfietsend naar huis, merkte ik dat ik blikken van anderen meed en dat ik heel erg hoopte dat ik geen bekenden tegen zou komen. Ik schrok ervan. Wat was dit gevoel sterk! Zou het geen teken zijn dat er iets niet goed was? Dat dit schema te zwaar was? Dat ik misschien toch niet geschikt ben voor dit werk?
‘Nee toch?’, vroeg ik, aan niemand in het bijzonder...

Thuis dook ik achter de computer. Een beetje uit gewoonte begon ik de mail te checken, maar weer voelde ik de weerzin: niet weer iets met contact.
Ik wilde uitloggen, alleen viel mijn oog op 1 berichtje van LinkedIn.
Een ‘endorsement’ van Jitske.
Nieuwsgierig klikte ik erop, want een endorsement is natuurlijk altijd leuk en in welke categorie zou het zijn?
Ik keek en moest glimlachen:
Human interest.

Dank Jitske.
Perfect timing.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment