Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ALTIJD MAGISCH MOOI

"Wat ben je vandaag magisch mooi", zei ik tegen de hei, nadat ik het patatje naar school had gebracht en er even een rondje liep.
"Ik ben altijd magisch mooi", zei hij hei. "Alleen de ene dag kunnen jullie het beter zien dan de andere."
En dat was natuurlijk helemaal waar.

Meer en meer is de hei voor mij een plek waar Enorme Dingen gebeuren.
Dingen die, zo valt me op, in de wereld buiten de hei van geen enkele waarde lijken te zijn, misschien zelfs onzichtbaar, in elk geval niet de moeite van het vermelden waard. En zo leef ik in 2 werelden; op en naast de hei. Maar met u wil ik toch graag een paar van die hei-verhalen delen.

2013-09-12 08.46.22

De hei kent vele bankjes. Dit is er eentje. Laatst zat ik er weer even en er viel me iets in; een oplossing voor een probleem. Meteen daarna bedacht ik een oefening voor een workshop waar ik ook al een tijdje mee liep te stoeien. "Wat ben jij een inspirerend bankje", zei ik. Het bankje zei niks. Althans, niet met woorden. Ik stond op, liep weer verder, keek nog 1 x om en toen zag ik het.
Het is een aanvliegroute voor goede ideeën.

2013-08-22 08.38.03

Een bril. Dubbelgevouwen en kapotgetrapt, midden op de hei. Is hij van een kind dat ermee werd gepest? Heeft iemand hem stiekem gepikt van iemand waar hij een hekel aan heeft? We weten het niet en het doet er niet toe, want voelbaar is vooral 1 ding: de pijn.

2013-09-12 08.44.15

Ik heb een foto van de pipo toen hij een jaar of 2, 3 was. Hij staat precies op deze plek, in een blauw jasje en met blauwe laarsjes aan, midden in de Hele Grote Plas die hier altijd ontstaat wanneer het lang en hard heeft geregend. Op een middag kwamen we er langs op de fiets en stapten af. De pipo was gefascineerd door al dat water en liep erdoorheen, soms een beetje stampend. "Niet nat!", riep hij. Maar je hoorde al dat dat niet lang zou duren. Het was een mooie middag op een mooie plek en gelukkig heb ik er een mooie foto van. De plek heet sindsdien Blauwe Laarsjes.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment