Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VIA DE OUTFIT

Ik heb een leren broek.
Nou ja, niet helemaal: het is nepleer.
Maar toch: hij zit goed, staat goed, ik ben er dol op en dus trok ik hem vanmorgen meteen weer aan.

Maar ineens bedacht ik dat vandaag misschien niet de goede dag was voor een leren broek. Vandaag mocht ik namelijk plaatsnemen in de Examencommissie van de Academie voor Mediumschap, om daar, samen met Jose Gosschalk en Karel Besseling examenkandidaten te beoordelen die 2 consulten moesten laten zien. Een paar jaar geleden was ik zelf nog zo’n examenkandidaat, dus ik weet heel goed hoe zenuwslopend zo’n dag is. En al sinds ik werd uitgenodigd voor de Examencommissie, heb ik me afgevraagd: op wat voor manier ga ik dat doen? Ik weet het nog steeds niet precies, maar een ding weet ik zeker: niet in een leren broek. Dat is te streng en zo wil ik niet overkomen.

Dus, leren broek uit en stoffen legging aan. Ik kijk in de spiegel. Nee, dit is het ook niet. De combi van de blouse met roosjes die ik erop aan heb en de legging is nou weer net te soft en dat wil ik ook niet zijn. Zo’n diploma moet wat waard zijn, je moet gevoeld hebben dat je scherp bent beoordeeld en dat gaat niet in een roosjes-blouse. En dus trek ik alles weer uit.

Als volgende komt mijn rode tuniek uit de kast. Ook heel leuk, maar... wel erg rood. Straks leidt dat de kandidaten af. Het gaat niet over mij, het gaat over hen. Dus: geen rood. Maar wat te denken van mijn groene jurkje? Ik hou hem even voor en besluit: groen jurkje is goed. Groen is dienend, gebalanceerd, rustgevend. Dat wil ik wel uitstralen. En voor toch een beetje autoriteit, kies ik dan wel voor mijn rode panty eronder en korte zwarte laarsjes. En dan mis ik nog 1 ding: een accessoire. Het wordt een klein, rood-wit bloemetje dat ik opspeld. Net een beetje speels en luchtig, want het moet niet alleen streng en serieus zijn, maar ook een beetje een lach en met gevoel.

Als ik op de fiets zit op weg naar de Academie, weet ik ineens precies hoe ik het ga doen vandaag.
Ik heb het ontdekt via mijn outfit.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment