Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

3 ZUSSEN

‘Wandelen met M’, stond er in de agenda.
En ik had er zin in.
Wandelen en bijpraten, na al die jaren.

We leerden elkaar kennen op de zeilschool. Ik was denk ik een jaar of 14. Ik weet nog hoe ik daar destijds aankwam, samen met mijn zus R. en best wel zenuwachtig. We bleken een kamer te delen met nog 2 zussen-paren. Dat werd het begin van een dolle week.

Vooral met de zussen H. en M. hielden we contact. Logeren over en weer, elkaar ’s zomers weer zien op de zeilschool, trektochten maken door Friesland in open bootjes en later samen lesgeven. Mooie zomers in die levensfase waarin alles nog open lag.

In die openheid scheidden onze wegen. Zus H. wilde geen les geven, zus R. ging naar een andere zeilschool, onze eigen zeilschool ging over de kop en we trokken allemaal naar andere steden om te gaan studeren. Zoals dingen lopen.

Tijdens de zeilschool-reünie van afgelopen mei, kwam ik weer net zo gespannen aan bij dat houten gebouwtje aan de Houkesloot in Sneek als ruim 30 jaar geleden. Toen wist ik niet wie ik zou gaan ontmoeten, nu wist ik niet hoe de her-ontmoeting met verschillende mensen zou gaan. Ik zag M. in de eetzaal staan, we liepen op elkaar af en wisten meteen: het is weer als vanouds.

We spraken af te gaan wandelen.
Op 5 september.
Ik zocht een wandelroute uit bij haar in de buurt. Een mooi rondje door de bossen, langs een valei en over de hei bij Rhenen. Met start en finish bij een pannenkoekenhuis. Kon het beter?

Ja, nog net iets beter. Want toen ik vanochtend het parkeerterrein van het pannenkoekenhuis opreed, zag ik dat het verbouwd was tot een soort lunchroom. De naam: 3 Zussen.

En ik zocht er verder niks achter.
Het maakte me gewoon even heel erg blij.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment