Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

RANNAH ZIJN

Het was een dag of 2 voor de maandelijkse bijeenkomst van de oefencirkel.
Ik had me die ochtend afgevraagd wat we zouden gaan doen tijdens de cirkel dit keer, toen ik iemand op de radio hoorde zeggen: ‘What’s in a name.’
En ik dacht: ‘Ja, leuk, dat gaan we doen!’

De oefencirkel bestaat uit mensen die intuïtie-cursussen hebben gevolgd en die ermee bezig willen blijven. Iedere eerste dinsdagavond van de maand komen we bij elkaar en heb ik een programma bedacht. En dit keer gingen we dus ook iets doen met namen en wel tijdens de meditatie.

Even leek het er nog op dat het niet door zou gaan. Het was een warme dag geweest en mijn lesruimte (op een zolder) had de temperatuur van een oven gekregen. Ik dacht: de groep is groot, de hitte enorm, we gaan ons opsplitsen en die hele meditatie laten we zitten. Maar ‘iets’ zei mij dat we door moesten zetten. En als ik iets leer in dit werk, dan is het luisteren naar ‘iets’.

Dus, daar gingen we. Ik sprak de groep in meditatie, of visualisatie, of hoe je het maar noemt. In elk geval in ontspanning en in gedachten naar ‘een andere sfeer’ waar ze ‘iemand ontmoetten die heel vertrouwd voelde’. Altijd mooi hoe er dan glimlachjes verschijnen op de gezichten.
Aan het eind van de ontmoeting zei ik dat ze een briefje kregen van die persoon. Met daarop: een naam. Hun naam in de ogen van de andere wereld.

Toen ik ze allemaal weer rustig had teruggepraat en iedereen weer op aarde geland was, maakten we een rondje. Welke namen hadden mensen gehad? Prachtig was het waar ze mee kwamen. Iemand kreeg een naam die leek op haar eigen naam.
“Weet je ook waarom?”, vroeg ik.
“Ja, zo noemde mijn overleden man me altijd als hij trots op me was”, zei ze.
Dat vind ik dus het mooie van de spirituele wereld. Hoe ze met 1 woord een hele mededeling kunnen doen: we zijn trots op je.

Soms is het de betekenis van een naam die de boodschap geeft. Ik herinner me een eerdere keer waarbij ik dit deed met een groep en iemand kreeg de naar Irene. Dat was heel treffend, want de betreffende vrouw worstelde al heel lang met zichzelf en de naam Irene betekent: Vrede.

Gisteravond kreeg iemand echter een naam die niemand van ons kende: Rannah.
“Dus, jij hebt huiswerk”, zei ik tegen de betreffende vrouw.
Vandaag kwam het huiswerk binnen, over de mail:
‘Tijdens de meditatie was er een vrouw bij me die tegen me praatte over hoe mooi ik was en over mijn vrouwelijkheid. Thuis heb ik de naam opgezocht. Hij komt voor in het Arabisch en betekent dan: oogstrelend mooi. Ik vind dat wel heel erg treffend, hoe het overeenkomt met wat ze me daarvoor al hadden verteld.’

Treffend is het zeker.
En heerlijk bovendien.
De spirituele wereld weet dat wij vrouwen dat nodig hebben af en toe om te horen, dat we heel erg Rannah zijn.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments