Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BERICHT UIT DE SAMENLEVING (8)

Geachte premier Rutte,
Hoi Mark!

Hier weer even een bericht uit de samenleving.
Of eigenlijk meer een vraag, want: hoe gaat het?
Ik maak me een beetje zorgen om je, want je wordt tegenwoordig zo ‘gebasht’.
Van de ‘goedlachse aanhouder die wint’, ben je in een paar maanden tijd in de media verworden tot ‘een ruggengraat-loze politicus die kabinetjes in elkaar flanst en die nooit bereikbaar is.’

Het lijkt me vreselijk om gebasht te worden. Ik zou er nachten van wakker liggen, maar hoe is het voor jou? Dat weten wij als samenleving niet, omdat je altijd zo vrolijk blijft lachen. En die lach lijkt te werken als teflon. Hoe heet het vuur ook wordt, je lijkt nooit aan te bakken.
Kijk je wel eens naar die info-mercials op Net 5? Daar prijzen ze van die pannen aan waar de gebakken eieren zo uit glijden en daarna: geen spoortje. Het is een heerlijk gezicht. (Ik heb zo’n pan. De werkelijkheid is anders. Maar gek genoeg blijft die info-mercial prettig om te zien.)
Stiekem hoop ik maar dat jij zo'n pan bent.

Ik heb er even goed over nagedacht en van alle aantijgingen lijkt die van de onbereikbaarheid me het meest schadelijk. Onbereikbaarheid is in deze tijd een hele zware beschuldiging. “Je nam niet op”, betekent zoiets als ‘Je vindt mij niet belangrijk.’ Dat hoort een samenleving niet graag.

Bovendien rijst al gauw de vraag: wat is Mark Rutte aan het doen op het moment dat het land hem tevergeefs probeert te bereiken? En dan slaat de fantasie op hol. Zit hij wéér bij Shrek? (We hebben allemaal de beelden gezien. Je vond het leuk he.) Speelt-ie piano? Of kijkt-ie infomercials op Net 5?

Ik heb trouwens helemaal geen klachten over je bereikbaarheid. Ik kan je prima bereiken en ik heb niet eens je telefoonnummer! Bereikbaarheid is een gevoel. Maar daar hoeven we denk ik bij de media niet mee aan te komen.

Als ik jou was, zou ik iets communicatiefs doen met Kerst.
Een kaartje naar de hele samenleving.
Desnoods een twitterbericht.
‘De premier was de afgelopen tijd vaak in gesprek, maar laat u via deze weg weten dat u geen tel uit zijn gedachten was. Hij wenst u een communicatieve Kerst en een heel bereikbaar 2013.’

Op mijn beurt wens ik jou dan bash-loze feestdagen. En een oprecht vrolijk en anti-aanbak nieuwjaar.

Liefs,

Eenmaaldaags Janneke
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments