Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LUISTEREN NAAR IETS

Ik ben dol op intuïtie.
Niet voor niets geef ik intuïtieve trainingen.
En bij iedere cursus is het weer verbijsterend om te zien wat er gebeurt als mensen dat bijzondere zintuig – dat meestal ergens ondergesneeuwd ligt te niksen – weer gaan aanspreken en ontwikkelen. Als ze ontdekken dat ze dingen kunnen weten die ze helemaal niet kunnen weten, als ze... er maar op vertrouwen.

Dat laatste is wel een dingetje.
Want je hebt niks hebt aan een goed ontwikkelde intuïtie als je er niet naar luistert.

Het is zaterdag. Om 11.00 uur heeft het patatje een partijtje in de Omroepstad.
Ik ga hem daarheen brengen en overweeg om dan meteen even een winterjas en wat spullen voor mijn praktijk in de Omroepstad te kopen. Ik zie nog niet helemaal voor me waar ik dat ga doen, maar Iets zegt me dat dat straks wel duidelijk wordt. Iets zegt me trouwens ook dat we niet om 10.45 uur, maar om 10.30 uur moeten vertrekken. Maar daar luister ik niet naar. Het is een kwartiertje rijden en waarom zou het patatje een kwartier te vroeg op dat feest moeten zijn.

Om 10.45 uur rijden we dus weg. Vervolgens hebben we alle stoplichten tegen, komen achter een trekker te hangen die 30 rijdt en als ik die eindelijk weet te omzeilen via een andere route, stuiten we op wegwerkzaamheden en moeten we wachten tot de weg weer wordt vrijgegeven. Kortom: we komen te laat.
Hadden we nou maar naar Iets geluisterd.

Ik ben boos op mezelf als ik het patatje heb weggebracht. Lekkere intuïtieve trainer ben ik, met mijn eigenwijze hoofd. Van de weeromstuit vergeet ik de Tomtom aan te zetten en... ik verdwaal. Maar, zo weet ik: verdwalen is goed. Dan kan Iets weer lekker meepraten, dus ik sla op goed geluk wat linksaf en rechtsaf en wacht tot ik weer op bekend terrein kom. En dat is ook zo, want ineens herken ik het spoor en zie ik een gebouw met een bord erop: Kringloopwinkel.
“Ja!”, roept Iets. “Daar moet je zijn!”
Ik kan recht voor de deur parkeren en ga naar binnen. En niet te geloven zeg: ik haal er bijzettafels, fotolijstjes, een gevlochten dienblad, een klok, glaswerk, alles bij elkaar voor maar 16 euro!
Goeie tip, Iets.

Het enige dat ik nog niet heb, is een winterjas.
Maar Iets zegt me dat dat ook nog wel goed komt.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments