Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BERICHT UIT DE SAMENLEVING (6)

Geachte premier Rutte,
Hoi Mark!

Hier weer even een berichtje uit de samenleving.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik je schreef. Maar tijdens de verkiezingscampagne dacht ik: hij zal nu wel genoeg berichten uit de samenleving krijgen...

Of nee, Mark, ik moet eerlijk zijn; er is een andere reden voor mijn lange stilte. Je hebt me beledigd. Ergens, in de afgelopen maanden, gaf je ook een keer een interview aan een damesblad. Daarin werd je gevraagd wat voor vrouw je leuk zou vinden. En toen zei jij: “Nou, ik hou niet van vrouwen met leggings.”
En dat deed pijn Mark, want ik draag heel vaak een legging.
Nee, niet zo’n panter-ding, maar een zwarte.
Onder iets langs, een jurk of zo.
Eigenlijk meer bij wijze van maillot, zeg maar.

O, je houdt wel van maillots...
En tegen mij heb je dus niets? Want dat dacht ik even.
Nou, gelukkig, dan zijn we denk ik weer vrienden.
Maar pas voortaan wel op met dat soort uitspraken, Mark. Je bent niet alleen de premier van de vrouwen met donkerblauwe mantelpakjes, maar ook die van de vrouwen met de leggings. Of je het leuk vindt of niet.

Gaat het goed met de formatie? Is die Diederik een beetje oke aan de onderhandelingstafel? Ik denk dat ik wel namens het volk spreek als ik zeg dat wij het wel zien zitten. Jullie lachen een beetje hetzelfde. En jullie dragen zo’n beetje hetzelfde pak. En Diederik is eigenlijk een beetje een VVD-naam en Mark kan ook best in PvdA-kringen, dus volgens mij gaat het wel lukken.

Vergeet je niet de bezuinigingetjes op het Speciaal Onderwijs even terug te draaien? En sleur je Diederik aan zijn kraag over de tafel als hij vast wil houden aan de afschaffing van de zelfstandigenaftrek voor ZZP-ers? Dan zal ik mijn legging wat vaker in de kast laten liggen. En een maillot aandoen. Speciaal voor jou.

Groetjes uit de samenleving,

Eenmaaldaags Janneke
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments