Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

1 NACHTJE

“Weet je nog?”, zegt de pipo.
Ja, ik weet het nog.
Hoe erg de pipo kon stuiteren vroeger. Fysiek en emotioneel vloog hij alle kanten op. En vlak voor zijn verjaardag was het het ergst.
“Dus toen ik 3 werd...”, zegt de pipo.
Ja, toen hij 3 werd was het stuiteren zo erg, dat we besloten zijn naderende verjaardag geheim te houden. Dat kan nog bij een kind van 3.
“En toen op een ochtend”, zegt de pipo.
“Weet je het dan nog?”, vraag ik.
“Jaaaaaa”, zegt de pipo. “Heel goed. Ik stond op en overal waren ballonnen. En ik dacht: leuk! En ik sprong uit mijn bed en op de gang waren ook ballonnen en langs de trap en toen ik naar beneden liep, stonden jullie daar en jullie zongen Lang zal die leven. En toen dacht ik: ‘Dan ben ik vandaag jarig! De tafel stond vol met cadeautjes en ik kreeg die dat dino-park.’

We zijn negen jaar verder. De stuiterpipo stuitert niet meer zo erg. Wel praat hij vaak veel te snel, gooit hij in zijn enthousiasme nog vaak dingen om en... telt de nachtjes af voor zijn verjaardag. Daar gebruikt hij nu een soort van rekenmodellen voor. Zo zei hij van de week: “Morgen ben ik drie dagen verder over de helft dan dat ik afgelopen maandag was.”
Nee, ik snapte hem ook niet. Maar wiskundig is de pipo me dan ook voorbij. Net zoals hij me computertechnisch voorbij is. En fysiek ook al bijna.

Kleine stuiterballen worden groot.
De pipo wordt 12.
Nog 1 nachtje slapen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments