Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VEILIG IN SCOTT'S HANDEN

Het was lang geleden dat ik les had.
Maar ik heb er zin in om weer eens als student naar de Academie voor Mediumschap te gaan.
Het wordt een dag met Scott.
Scott Milligan.

Deze dag gaat over healing, een facet van het mediumschap waar ik nog nooit les in heb gehad. Maar ik voel dat het tijd wordt dat dat verandert en ik hoop dat vandaag iets brengt. Ik heb niet echt duidelijke verwachtingen, merk ik van tevoren. Alles wat ik vandaag leer, is mooi meegenomen.

Scott is een jaar of 25 en een bijzondere, innemende en lieve jongeman. Hij stelt voor dat we even een voorstelronde doen. Maar, zegt hij, geen gewone voorstelronde.
“I only want you to tell your name and than tell about your intention for today. Otherwise people will tell how experienced they already are and others who are not, will feel intimidated, which will result in a knot right here, in the belly area, and you won’t feel save for the rest of the day.”

Jeetjemina zeg. Als dit het enige is dat ik vandaag leer, dan is het al genoeg. Wat mooi om zo uit te gaan van hoe iedereen zich voelt. En wat mooi om zo'n veilige omgeving te creëren. Zat de hele wereld maar zo sensitief in elkaar. Ik voel me nu al veilig in Scott's handen.

We gaan van start met het voorstellen nieuwe stijl:
“Hi, I am Marika and I feel very excited about today!”
“I am Stefan and I am ready to learn about healing mediumship.”
Als het hele rondje (16 man) is afgemaakt, zegt Scott:
“Funny, do you feel how the energy has changed. The nerves are gone and it’s all about exitement now. This is the right energy to start with the first exercise.”

De rest van de dag geeft Scott steeds tussenstanden over de stand van de energie. Het ene moment noemt-ie hem ‘bubbly’ en het andere moment ‘a bit low’. In dat laatste geval vertelt hij een grappig of bijzonder verhaal, om die energie weer omhoog te krijgen, wat ook lukt. Ook leert hij ons hoe hij ziet wanneer een van ons ‘uncomfortable’ is ("The aura shrinks") en dat hij vindt dat hij daar altijd wat aan moet doen. “It’s my responsability to make you go home happy and positive.”

En zo leerde ik: dit is healing mediumschap.
Waarin het dus niet primair gaat om de techniek, maar eigenlijk vooral om de liefde.
Om het verantwoordelijkheidsgevoel voor hoe een ander zich voelt.
En daar, met liefde, iets aan willen doen.

'Happy and positive' en een heleboel wijzer, reed ik aan het eind van de dag weer naar huis.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments