Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MY 15 MINUTES

Na mijn logje over het woordje ‘beroemd’ ben ik gaan nadenken. Hoe zit het met mijn 15 minutes of fame? Een tussenstand:

-1978: In de zesde klas van de lagere school komt Ria Bremer een reportage maken over de teloorgang van de zinsontleding. Bij ons op school wordt daar nog les in gegeven. Ik ben ca. 5 seconden in beeld en benoem daarin een 'voltooid deelwoord'.
-1991: De studievereniging waarvan ik voorzitter ben, heeft een internationaal studentencongres georganiseerd. In een radio-interview met Frits Spits geef ik een toelichting. (Bandje nooit meer terug durven luisteren omdat ik dan weer die zenuwen door mijn keel hoor gieren. Tijd: ca. 5 minuten)
-1993: Mijn studie (Vertaalwetenschappen) wordt met opheffen bedreigd. Als ludieke protestactie zorg ik dat we met een delegatie studenten in VPRO's In de Kast komen. (Dit kon niet verhinderen dat de studie later toch werd opgeheven. Tijd: 1.30 minuten)
-1995: Ik werk voor het ('Ultralifestyle'-)blad Strictly. In een radioprogramma van Gijs Staverman moet ik uitleggen 'waarom de generatie X geen generatie Nix is'. (Geen idee meer wat ik daarvan heb gemaakt. Spreektijd: ca. 2 minuten)
-1997: Het politiek correcte radioprogramma 'Tulpen en Olijven' vraagt of ik namens datzelfde Strictly een column wil schrijven en voorlezen over verdraagzaamheid. (De hele uitzending doodsbang geweest dat ik zou vloeken. Het was bij de NCRV. Tijd: 1 minuut)

Dat maakt een totaal van ruim 9,5 minuten beroemdheid.
Ik heb dus nog recht op ruim 5 minuten.
Het wordt tijd voor een aanvalsplan.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments